Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Danmarks stærkeste kvinde skal findes i Lystrup

Martin Lægdsmand gentager 2019-succesen og vil arrangere det første danmarksmesterskab for stærke kvinder til april i Lystrup

Af
Kim Skovrup Andersen

Konkurrence "Jeg håber, dette stærk kvinde-stævne kan være med med til at sætte Lystrup på landkortet, og at vi viser, at vi har noget, som andre fitnesscentre ikke har. Min tanke er, at det her stævne bliver en semi-succes, og så håber jeg på, at vi fremover kan stå for en årlig stærk kvinde-konkurrence. Min drøm er at være med til at arrangere DM."

Sådan sagde Martin Lægdsmand tilbage i april 2019 kort før, han skulle arrangere et stærkkvindestævne i Sports Club Lystrup.

Og nu går drømmen i opfyldelse et år senere, hvor han inviterer til det første danmarksmesterskab for stærke kvinder. Det kommer til at foregå 25. april klokken 12 hos Sports Club Lystrup på Sønderskovvej.

Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

"Det er lige gået i orden. En af sidste års dommere, som selv arrangerer mange styrkestævner rundt omkring, sagde, at det stævne, vi holdt her sidste år, var så godt arrangeret og planlagt, at jeg sagtens kunne holde et DM. Så det sker på opfordringer, og så har jeg fået blod på tanden, efter at mit første stævne var så velbesøgt på en solbeskinnet forårsdag," siger Martin Lægdsmand.

Han er ejer af Aarhus Murer & Tømrerfirma i Lystrup og har selv dyrket styrketræning i mange år og vil nu løfte opgaven om at arrangere et DM for stærke kvinder. Derfor har han stiftet foreningen Danish Strongwoman.

"Jeg kunne godt have arrangeret et almindeligt stævne, men jeg synes, at vi skal tilbyde kvinderne et DM, som mændene har haft i mange år. Jeg håber på, at der kommer endnu flere tilskuere end i 2019. Jeg satser på, at det bliver endnu større end i 2019 med endnu flere lokale sponsorer, som kommer med købsboder og præmiegavekort. Jeg kan love, at det er fed publikumssport, og jeg vil også holde nogle konkurrencer for publikum med forskellige præmier," siger han og fortsætter:

"Som gammel Lystrup-dreng kender jeg efterhånden mange her i området, så det har ikke været nogle problemer med at skaffe præmier."

International interesse

Foreløbig har flere atleter vist deres interesse, og via sociale medier har flere udenlandske kvinder fra henholdsvis Østrig, Tyskland og Sverige meldt deres ankomst til den 25. april.

"Derfor vil jeg kalde stævnet for 'Danish Strongwoman DM 2020 OPEN'. Det betyder, at det er åbent for alle atleter, men det er så kun de danske kvinder, der kan vinde DM selvfølgelig," forklarer Martin Lægdsmand.

Han oplyser, at de stærke kvinder stiller op i tre internationale vægtkategorier: Under 63 kilo, under 82 kilo og så en +82. De skal dyste i spændende aktiviteter som fustagekast, Hercules Hold og dødløft af en endnu hemmelig genstand.

"Jeg håber på, at der stiller mindst 30 deltagere op. Det vi mangler mest til arrangementet er en konferencier. Jeg tog den selv lidt sidste år, og så fik jeg overtalt en lokal sponsor til at prøve lidt," fortæller arrangøren.

Arrangøren viser, hvordan 'Hercules Hold' skal udføres. Det er en af disciplinerne til 'Danish Strongwoman DM 2020 OPEN'.

Arrangøren viser, hvordan 'Hercules Hold' skal udføres. Det er en af disciplinerne til 'Danish Strongwoman DM 2020 OPEN'.

Han glæder sig til DM-arrangementet.

"Det er mest det sociale, jeg interesserer mig for ved denne sport, og i 2019 var stævnet meget socialt," siger Martin Lægdsmand, som især ser frem til at følge en særlig deltager til 'Danish Strongwoman DM 2020 OPEN'.

"Vi har en udenlandsdansker, som flyttede til England for rigtig mange år siden. Hun har deltaget i mange internationale stævner gennem 35 år. Og hendes ultimative største drøm er at komme tilbage til Danmark og deltage i DM for kvinder. Det kommer til at gå i opfyldelse for hende nu, og det glæder jeg mig til," siger Martin Lægdsmand.

Læs mere om det kommende DM for stærke kvinder her.

Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Publiceret 09 February 2020 08:00