Michelle Merlit har fået dartsporten ind med modermælken og har for alvor rykket sig i løbet af det seneste års tid, hvor hun er rykket fra nummer 27 til nummer 4 på den kvindelige rangliste i Danmark.

Michelle Merlit har fået dartsporten ind med modermælken og har for alvor rykket sig i løbet af det seneste års tid, hvor hun er rykket fra nummer 27 til nummer 4 på den kvindelige rangliste i Danmark.

Michelle fra Viby har ramt tyrens øje og fløjet op i den absolutte danske dart-elite

26-årige Michelle Merlit er rykket frem som nummer fire på ranglisten for kvindelige dartspillere og er netop blevet kåret som årets spiller

Af
Kim Skovrup Andersen

Hun bor et velvoksent dartkast fra sin klub Neptun Dartklub i Søndervangen i Viby.

"Jeg bor lige rundt om hjørnet, så der er ingen undskyldning for ikke at træne," fortæller en smilende Michelle Merlit, som netop er blevet kåret som årets kvindelige danske dartspiller efter en sæson udover det sædvanlige med tre turneringssejre.

"Jeg blev meget overrasket og havde overhovedet ikke set det komme, selv om det er gået rigtig godt i år. Jeg lå nummer 27 på ranglisten for et halvt år siden, og nu ligger jeg nummer fire, så det er gået meget stærkt," siger Michelle Merlit, der arbejder som nattevagt på en Q8-tankstation i Viby.

Dart oplever i disse år stor international bevågenhed, og herhjemme vokser sporten, og stævnerne bliver større og større.

På trods af at Michelle Merlit fik den engelske pilesport ind med modermælken og blev slæbt med til alle mulige stævner rundt om i landet af forældrene, kom hun først for alvor i gang med dart for fem år siden.

"Min far var med til at grundlægge Neptun Dartklub, og min mor har også spillet så længe jeg kan huske. Grunden til at jeg ikke kastede mig over sporten med det samme var fordi, jeg syntes, de brugte for meget tid på den, dengang jeg var yngre, men nu gør jeg så det samme. I dag bruger jeg mange timer på sporten, og det elsker jeg. Især fællesskabet," siger hun og slår en hjertelig latter op.

Michelle Merlit peger på sin kæreste som hovedårsagen til den store fremgang. Han hedder Nicolai Olsen og dyrker selv dart.

"Jeg har mødt Nicolai gennem dartsporten, hvor han er på landsholdet. Vi er flyttet sammen for nylig, og han har givet mig mere ro og fået mig til at få det bedre med mig selv. Det er dejligt at have en fælles interesse, og Nicolai skal have æren for, at jeg har rykket mig så meget," siger den lokale dart-dronning.

Kvindeligt forbillede

I den internationale dartverden er der kommet noget af et gennembrud for kvindelige spillere, efter engelske Fallon Sherrock historisk vandt to kampe til VM mod herrespillere foran flere tusinde hujende udklædte tilskuere.

"Dart er en ret stor tilskuersport i udlandet, og Fallon Sherrock har været med til at gøre, at flere kvinder kommer til, tror jeg. Det er fedt, og hun kan leve af det. Det kræver meget træning, men man skal aldrig udelukke, at det kunne blive en mulighed for mig. I første omgang vil jeg prøve at se, om jeg kan komme på landsholdet. Det kræver nok, at jeg spiller mere stabilt over en længere periode," siger Michelle Merlit og tilføjer:

"Jeg vil selvfølgelig også gerne være den bedste i Danmark., men jeg ved også, at det ikke sker uden træning. Så hvis jeg vil være bedre, så må jeg simpelthen træne mere, og så må tiden vise, hvor langt jeg kan komme."

Næste store udfordring for årets kvindelige danske dartspiller bliver i slutningen af denne måned til Dutch Open i Holland, som hun deltager i sammen med sin kæreste.

Michelle Merlit har kastet sig op i darteliten i Danmark.

Michelle Merlit har kastet sig op i darteliten i Danmark.

Publiceret 19 January 2020 08:00