Alle mænd kan være med på det nye yoga-hold i Højbjerg.

Alle mænd kan være med på det nye yoga-hold i Højbjerg. Foto: Privat

Kvinder ingen adgang - bortset fra instruktøren

Aarhus Syd Taekwondo har indgået samarbejde med Bodyguru og etablerer et yoga-hold forbudt for kvinder. Den eneste kvinde, der er, er underviseren

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

yoga Metin Aydin, der i sydbyen er kendt som noget af en ildsjæl og iværksætter, har lavet et nyt samarbejde med en anden ildsjæl nemlig Sanne Løfberg fra Viborg.

Det er Aarhus Syd Taekwondo, der er gået sammen med Bodyguru, som Sanne Løfberg står bag, om at lave et nyt yoga-hold kun for mænd - der er altså ikke adgang for kvinder.

For mange mænd lyder yoga måske lidt for feminint med ro, balance i kroppen og duftlys, men det er slet ikke det, der kommer på programmet, når Moga-holdet, som man har valgt at kalde det, har opstart i uge tre på L. A. Rings vej 54 i Højbjerg.

"Vi søger hele tiden at krydse spor med andre for at finde synergier. Vi er en lidt speciel taekwondo-klub, fordi vi ikke udelukkende går efter de traditionelle børnehold, men også har pensionist- og handicaphold. Yoga er mainstream, men vi blander bolsjerne på en anden og ny måde med Moga-holdet," siger Metin Aydin.

Øvelser til mændene

For at holdet bliver mande-orienteret, sørger Sanne Løfberg for, at øvelserne er tilpasset mænd, så de synes, det er sjovt at være med.

"Mænd synes ikke, at det er sjovt, når det bliver for spirituelt som kvinderne, som er mere indadvendte i forbindelse med yoga. Selv om det mest er kvinder, der går til yoga, så har mænd også brug for at strække ud og lave vejrtrækningsøvelser," siger Sanne Løfberg, der kører et tilsvarende hold i Viborg med stor succes, hvor mændene også spiser sammen bagefter. Den del er dog ikke på programmet foreløbig i Højbjerg.

Yoga kun for mænd, bliver kaldt moga, og her har kvinder ingen adgang.

Yoga kun for mænd, bliver kaldt moga, og her har kvinder ingen adgang. Foto: Privat

Ud over at øvelserne er tilpasset mænd, så sørger hun også for at rette den enkelte, så alle kan være med på lige præcis det niveau, man befinder sig på.

"De må gerne have deres testosteron-kampe. De skal have det sjovt, når de er her," siger Sanne Løfberg, der står klar til at undervise i Højbjerg tre gange om ugen.

Hun har en forventning om, at holdene bliver fyldt op, men at det også kan tage lidt tid, inden mændene kommer. Der er plads til 14 hver gang, da hun ikke vil have for mange på holdene, for så er der ikke ordentlig tid til den enkelte elev.

Ildsjæle mødes

Metin Aydin og Sanne Løfberg fik kontakt til hinanden, da en af Aydins tidligere elever introducerede ham for Sanne Løfberg, og så gik det stærk derefter.

"Mænd, også dem der ikke dyrker kampsport, kan have gavn af vejtrækningsøvelser og den mentale ro. Det er godt, at der kommer et hold kun for mænd. Jeg har selv prøvet yoga, hvor der kun var mig og en mand mere, og vi tænder bare ikke på de samme ting i træningen som kvinder - vi kan godt lide at mærke os selv, når vi træner. Vi er ligeså forfængelige som kvinderne. Hvis vi er lidt kvapsede, så vil vi gerne være det sammen med andre mænd, så vi kan være lidt småfede sammen," siger Metin Aydin med smil i stemmen.

Moga

  • Det foregår på L.A. Rings Vej 54 i Højbjerg
  • Mandag klokken 17.45-18.45
  • Onsdag klokken 16.45-17.45
  • Lørdag klokken 14.00-16.00
  • Der vil også være hold for både mænd og kvinder:
  • Mandag klokken 16.45-17.45
  • Onsdag klokken 17.45-18.45
  • Lørdag klokken 12.00-14.00

Publiceret 16 January 2020 07:00