Flemming Knudsen.

Flemming Knudsen. Pressefoto

Læserbrev: Byg svømmehal, skøjtehal og vandrerhjem ved stadion

Flemming Knudsen genopliver et gammelt forslag om at bygge idrætsfaciliteter i sydbyen

Af
Flemming Knudsen

regionsrådsmedlem og tidligere borgmester i Aarhus Kommune

For snart 40 år siden, da jeg var hovedformand i Idrætsforeningen AIA-Tranbjerg, foreslog jeg, at man byggede en skøjtehal, en svømmehal og et vandrerhjem på et areal i nærheden af idrætsanlægget, som var reserveret til kirke nummer to i Tranbjerg – en kirke, som sikkert aldrig kommer.

Idéen var at kombinere varme-kulde fordelen, idet den varme, som opstår, når man producerer is til skøjtehallen, kunne bruges til opvarmning af bygningerne og til et 50 meter svømmebassin.

Vi har én skøjtehal i Aarhus, som ligger i nordbyen. Den dækker slet ikke behovet for de mange brugere som for eksempel hockey-spillere, isdansere, curling-spillere, skolerne og den offentlige åbningstid for borgerne.

Hockey-spillerne har slet ikke istid nok til at kunne klare sig i eliteserien, og på samme måde er behovet skrigende for de øvrige brugere.

Derfor foreslog jeg, at en by af Aarhus' størrelse fik skøjtehal nummer to i sydbyen.

Ligeledes mangler vi et 50 meter bassin til store svømmestævner i byen, ligesom endnu et vandrerhjem kunne være tiltrængt.

Nu er der gået 37-38 år, og ingen taler længere om planerne for blandt andet den svømmehal, som idrætsforeningen aldrig fik.

I dag prioriterer foreningen en kunstgræsbane øverst på ønskesedlen, og det er også påkrævet.

Samtidig raser debatten om fremtiden for Aarhus Idrætspark.

Et fremsynet byråd med Aarhus' første folkevalgte borgmester, Jacob Jensen, i spidsen vedtog at lægge byens opvisningsanlæg til idræt i den smukke skov udenfor byen.

Aarhus Idrætspark er byens opvisningsanlæg med blandt andet fodbold, håndbold, volleyball, atletik, cykelbane, væddeløbsbane og et Team Danmark-center.

Der er plads på arealet til en svømmehal, en skøjtehal og et vandrerhjem, og måske kunne man også få givet basketball rimelige lejevilkår, så Aarhus Idrætspark fortsat er byens opvisningsanlæg for idrætten – og helst for så mange idrætsgrene som muligt.

Publiceret 10 January 2020 15:35