21-årige Tobias Bjerg var en glad og stolt AGF-svømmer, da han lørdag aften blev kåret som Olympisk Håb.

21-årige Tobias Bjerg var en glad og stolt AGF-svømmer, da han lørdag aften blev kåret som Olympisk Håb. Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix

Aarhus' store olympiske håb vinder fornem pris og 125.000 kroner

Lørdag aften vandt AGF-svømmeren Tobias Bjerg prisen som årets olympiske håb ved DR's store sportsshow

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

svømning "Glæde er nok det første. Det var en overraskelse, og jeg havde overhovedet ikke regnet med det. Jeg troede på forhånd, at den var givet ud til en af de andre, for de er så talentfulde, så jeg var overrasket og enormt glad. Det må jeg indrømme."

Sådan lød det fra den 21-årige AGF-svømmer Tobias Bjerg, søndag eftermiddag knap et døgn efter, at han vandt Bestsellers Olympiske Håb ved DR's store sportsshow lørdag aften.

Han var nomineret til prisen sammen med tennisspilleren Holger Rune og golfspilleren Nicolai Højgaard, og det blev altså svømmeren fra den sydlige del af Aarhus, der løb med prisen og dermed 100.000 kroner og 25.000 kroner til tøj hos Bestseller.

Helt mundlam

Da hans navn blev råbt op på scenen af cykelrytteren Jakob Fuglsang, som uddelte prisen, blev han overrasket. Da han gik op mod scenen, var det nærmest som om, at hjernen blev slået fra, og det hele gik stærkt på en eller anden måde, beskriver han.

"Jeg blev helt mundlam, da jeg stod på scenen. Jeg skulle huske, hvad jeg skulle sige, og selv om talen godt nok var skrevet, så var det lige med at fange det hele igen og få overrakt prisen. Det var en hyldest på så mange måder, end bare det prisen står for. Det var en utroligt anerkendelse, og jeg blev enormt glad," siger en storsmilende Tobias Bjerg fra AGF's svømmehal, hvor han har trænet det meste af sit liv, inden han flyttede til det nationale træningscenter på Sjælland, hvor han bor. Han stiller dog stadig op for AGF.

Det forpligter

Med prisen og anerkendelsen har han fået endnu mere motivation og blod på den berømte tand.

"Der er så mange andre nu, der tror på mig, så nu bliver jeg nødt til at arbejde endnu hårdere for det. Det giver endnu mere blod på tanden, og jeg er rimelig sikker på, at jeg har tænkt mig at gøre det ekstra, der skal til, for at det skal komme til at blive et godt OL-år. Jeg håber også, at det kommer til at spille sig sådan ud. Jeg glæder mig rigtig meget nu, og jeg har fokus på at træne hårdt," siger Tobis Bjerg, der skal kvalificere sig til OL i 100 meter brystsvømning, og forhåbentlig også en holdkap med tre andre af danskerne.

Tobias Bjerg har været under kravtiden til OL, men han skal gøre det igen, og det satser han på at gøre til Danish Open i april.

De 100.000 kroner han vandt lørdag aften skal bruges på at betale lidt af på hans bil, ligesom han vil opgradere nogle af de livskvaliteter, han føler, han mangler.

"Det er lidt træls at spise pasta med ketchup," griner OL-håbet, der håber, at han med prisen og hans resultater kan få slået sit navn fast i dansk svømning.

Stolt træner

I AGF er det klubtræneren Bjørn Sørensen, der har trænet Danmarks bedste brystsvømmer, og han er ligesom sin svømmer også stolt af lørdagens pris.

"Vi er stolte af det i klubben. Det beviser, at det er muligt, at man kan nå rigtig langt også her i AGF, og vi håber, at det smitter lidt af på klubben - både med omtale, men også at de yngre svømmere ser, at det er muligt at nå langt," siger Bjørn Sørensen, som er glad på Tobias' vegne.

"Jeg er stolt af, at det lykkes. Det har været målet og planen, at han skal med til OL, men også at han ikke bare skal kvalificere sig men også være med fremme og konkurrere. Den tid han har svømmet, ville ved de seneste olympiske lege have sikret ham en finaleplads, men det handler selvfølgelig om at præstere, når man er på, og det er Tobias normalt god til," fortsætter træneren.

Tobias Bjerg tager nu på træningslejr i Florida efterfulgt af et opholdt i Sydafrika som en del af forberedelserne mod at kvalificere sig til OL.

Publiceret 06 January 2020 10:46