36-årige Morten Dahm Kjærgaard er ny Aarhus Fremad træner frem til sommeren 2022.

36-årige Morten Dahm Kjærgaard er ny Aarhus Fremad træner frem til sommeren 2022. Pressefoto, Aarhus Fremad

Aarhus Fremad klar med ny cheftræner

Det bliver Morten Dahm Kjærgaard, der overtager jobbet som cheftræner i Aarhus Fremad på en kontrakt, der løber indtil sommeren 2022.

Det er gået godt for 2. divisionholdet Aarhus Fremad i efteråret. Faktisk er det gået rigtig godt. 16 kampe er blevet forvandlet til 11 sejre, hvilket betyder fodboldklubben overvintrer på førstepladsen.

Men det er også gået så godt, at klubbens træner Morten 'Bindestreg-Guttermand' Mølkjær blev så attraktiv en træner, at 1. divisionsholdet Kolding IF inden juleaften hentede ham til Sydjylland.

Nu er afløseren for succestræneren så fundet, og det blev endnu en Morten. For Morten Dahm Kjærgaard er navnet på klubbens nye træner, og kommer til Riisvangen fra en position, som fuldtidsansat assistenttræner i 1. divisionsklubben FC Fredericia.

Og parterne har kontrakt på hinanden frem til sommeren 2022.

”Vi er rigtig glade for at kunne tiltrække så talentfuld og ambitiøs en træner som Morten. Morten har stået i lære hos nogle store kapaciteter, og er nu klar til at stå med ansvaret selv. Vi er sikre på, at vi sammen med Morten, kan indfri vores ambitioner, og løfte Aarhus Fremad til næste niveau,” siger Mikkel Sønderup, der er bestyrelsesformand for Aarhus Fremad i en pressemeddelelse.

Glæder sig til at træne ambitiøs klub

Den kommende cheftræner glæder sig til at tage hul på arbejdet og de nye udfordringer i Aarhus Fremad, som han starter hos per dags dato.

”Jeg er rigtig glad for at Aarhus Fremad har peget på mig til at stå i spidsen for den spændende udvikling, som klubben er inde i på og udenfor banen. Jeg har fra den første samtale mærket en passioneret og ambitiøs stemning omkring klubbens arbejde og udvikling. Den samme passion ved jeg, lever hos spillerne, der arbejder hårdt for at udvikle sig og vil give alt for sejren i weekenden, hvilket tiltaler mig meget,” siger Morten Dahm Kjærgaard.

Morten Dahm Kjærgaard har første arbejdsdag på Riisvangen, når holdet indleder træningen mandag 13. januar. Aarhus Fremad spiller første turneringskamp 7. marts på udebane imod Dalum.

Den nye træner ser frem til at opleve og mærke den særlige ånd og stemning på Riisvangen Stadion, hvor der i denne sæson er blevet sat sæsonrekord og i gennemsnit har været 739 tilskuere til hjemmekampene.

”Jeg glæder mig til i samspil med den øvrige stab at skabe begejstring på banen til glæde for de mange tilskuere og fans af Aarhus Fremad. Jeg vil samtidig gerne udtrykke en stor tak til FC Fredericia for velvilligt at lade mig forfølge denne mulighed,” siger Morten Dahm Kjærgaard.

Kender 1. division

Morten Dahm Kjærgaard er ved at tage den højeste danske trænerlicens, den såkaldte P-licens, men har i sine mange år i Fredericia stået i lære hos nogle af landets dygtigste trænere som Peter Sørensen, Ove Pedersen, Jesper Sørensen og Jonas Dal.

”Vi får en stærk kapacitet, der kender til hverdagen i 1. Division, og hvad der kræves på det niveau, og som har arbejdet under nogle rutinerede trænere i Fredericia. Vi havde med Morten Mølkjær god erfaring med at finde en person, der havde præsteret flot andre steder end som førsteholdstræner på seniorniveau. Nu giver vi så en anden Morten chancen, denne gang i en situation, hvor han rykker et hak op i hierarkiet og skal vise sit potentiale som cheftræner,” siger Lars Kruse, der er direktør for Aarhus Fremad.

Første turneringskamp for Morten Dahm Kjærgaard bliver, når Aarhus Fremad gæster Dalum 7. marts.

am

Publiceret 06 January 2020 12:50