Quoc Minh Truong er en af Lystrup Futsals fire landsholdsspillere. Han spiller også almindelig fodbold for Aarhus Fremads 2. divisionshold. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Quoc Minh Truong er en af Lystrup Futsals fire landsholdsspillere. Han spiller også almindelig fodbold for Aarhus Fremads 2. divisionshold. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Uovervindelige Lystrup har flair for futsal

Lystrup Futsal har fået en forrygende sæsonstart i Futsal Ligaen, hvor holdet indtager førstepladsen og har leveret fire spillere til landsholdet

Af
Kim Skovrup Andersen

Efter sæsonpremieren med uafgjort mod AaB, er det blevet til fire sejre på stribe for Lystrup Futsal, og det danner grobund for ekstra optimisme om at blande sig i toppen i landets bedste række.

"Vi har fået en helt fantastisk sæsonstart og er begyndt at tro på egne evner. Især efter vores udesejr over sidste års rækkevinder fra Sønderborg på 1-5 foran 1.000 tilskuere, har vi haft svært ved at få armene ned igen. Det kan blive stort i år, og vi går efter at komme i DM-semifinalen," siger Lystrup Futsals cheftræner, Michael Springborg.

Michael Springborg er i gang med sin anden sæson som cheftræner for Lystrup Futsal. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk.

Michael Springborg er i gang med sin anden sæson som cheftræner for Lystrup Futsal. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk.

I den specielle indendørs fodboldsportsgren, hvor der spilles med en mindre bold end udendørs, røg Lystrup Futsal i den forgangne sæson ud i kvartfinalen, men cheftræneren mener, at truppen i år er bredere og bedre til at nå længere. Det har holdet blandt andet vist mod Søhus Stige, hvor det blev til en storsejr trods fraværet af holdets fire landsholdsspillere, der tørnede ud for Danmark.

"Vi har fået tilgang af dygtige spillere, og vores trup er megastærk," fastslår Springborg.

Topkamp mod Hjørring

En af topholdets landsholdsspillere er 22-årige Mike Vestergaard, og han ser også optimistisk på denne sæson.

"Jeg tror sgu, vi kan gå hele vejen i år. Spiller for spiller har vi et top 3-hold med en bred trup, men vores evige problem er, at optakten til udendørssæsonen til almindelig fodbold begynder, når Futsal Ligaen begynder slutspil," siger Vestergaard, som selv spiller 2. divisionsfodbold i Aarhus Fremad.

Mike Vestergaard er en af nøglespillerne for Lystrup Futsal.

Mike Vestergaard er en af nøglespillerne for Lystrup Futsal.

"Vi bliver ramt af, at udendørssæsonen starter, og i slutspillet skal vores fire Aarhus Fremad-spillere på træningslejr, men det må vi forholde os til, når den tid kommer," siger Michael Springborg, der er i gang med sin anden sæson som cheftræner for Lystrup Futsal.

Næste gang Lystrup Futsal skal spille er fredag 20 december på hjemmebane i Lystrup Idrætscenter mod rækkens nummer to fra Hjørring Futsal Klub.

"Der plejer at komme cirka 100 tilskuere til vores kampe, men det kunne være fedt med endnu flere folk på lægterne. Vi har revanche til gode mod Hjørring, efter vi fik smæk med 7-1 i sidste sæson," siger Springborg.

Topkampen fløjtes i gang klokken 19.30, og det koster 20 kroner at komme ind.

Fakta

OM FUTSAL

  • Navnet futsal er en sammentrækning af ’fútbol sala/de salon’ på spansk og ’futebol de salão’ på portugisisk og kan oversættes til 'indendørs fodbold'.
  • Futsal adskiller sig på vigtige punkter fra det klassiske indendørs fodbold, for i futsal spiller hvert hold med fem spillere på en håndboldbane uden bander, og når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved igangsætningen.
  • I 2006/2007 gik DBU for alvor ind i arbejdet med udviklingen og udbredelsen af spillet og besluttede at forsøge at integrere futsal som en del af DBU’s officielle turneringer.

Kilde: DBU

Publiceret 18 December 2019 17:00