Foto:

Foto: Jonas Wrede Hansen

Japans største AGF-fan så sit hold banke Brøndby

Japanske Kosuke Tobe var søndag på stadion, da AGF i Superliga-kampen mod Brøndby IF vandt med 2-1

Af
Jonas Wrede Hansen og Anders Michaelsen

I 2016 blev Kosuke Tobe kendt blandt de fleste AGF-fans, da den japanske superfan af 'De Hviie' tog den lange tur fra Japan til Aarhus for at se sit favorithold spille og i den forbindelse møde sit helt store idol, Martin Jørgensen.

Søndag var Kosuke Tobe så tilbage i Aarhus, da AGF hjemme på Ceres Park tog imod Brøndby IF i den sene Superliga-kamp. Med AGF-trøjen gemt under en ikke særlig varm jakke stod den storsmilende japaner sammen med inkarnerede AGF-fans på tribunen. Og selvom den kolde vind blev ved med at bide fra sig, så havde Kosuke Tobe en varm fest på tribunen. Godt hjulpet af AGF-spillernes præstation på banen, hvor Brøndby blev sendt hjem til Sjælland med et nederlag på 2-1.

"Jeg fryser slet ikke. Jeg er alt for begejstret over at være her," lød det med et stort smil fra Kosuke Tobe, da Lokalavisen Aarhus mødte ham på den ellers ret så kolde tribune.

Blev fan under VM

Han blev fan af AGF, da han under VM i 1998 så Martin Jørgensen spille for Danmark. Især præstationen mod Brasilien ved den slutrunde resulterede i, at Kosuke Tobe blev kæmpe fan af den aarhusianske kantspiller og samtidig også begyndte at følge AGF. Ved søndagskampen mod Brøndby blev Martin Jørgensen hyldet som årets 'AGF Legende', og i den forbindelse fik Kosuke Tobe igen lov til at møde sit idol.

"Jeg mødte ham og sagde tillykke inden kampen. Jeg var meget glad for at se ham igen. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse," forklarede han under kampen til Lokalavisen Aarhus.

Da Kosuke Tobe i 2016 var til sin første AGF-kamp på stadion, boede han i Japan. I dag er han flyttet til Schweiz på grund af arbejde, men også en lille smule for at være tættere på Aarhus, oplyste den japanske super-fan med et smil.

"Hver weekend ser jeg kampe ved at streame dem på internettet. Da jeg boede i Japan, var kampene midt om natten, men i Schweiz er det samme tid, så det er nemmere nu, hvor jeg bor der."

Japaner på aarhusiansk

AGF scorede to mål i kampen, og begge gange brød Kosuke Tobe ud i vild jubel sammen med sine medfans, der under hele kampen fik den japanske gæst med på slagsangene. Og Kosuke Tobe kunne da også brillere med lidt dansk, eller rettere sagt aarhusiansk, over for Lokalavisen Aarhus' udsendte på tribunen.

"Kom så 'de hviie'," råbte han.

Med AGF's sejr søndag aften over Brøndby ligger holdet nu på en fjerdeplads med to point op til Brøndby IF på tredjepladsen.

Se højdepunkter fra kampen herunder

Publiceret 25 November 2019 07:29