Brabrand IF og Aarhus Fremad har haft flere tætte kampe i denne sæson. Her fra pokalkampen i august på Riisvangen, hvor det blåtrøjede udebanehold vandt med 2-3. Foto: FotoTrine,vildmedfoto.dk.

Brabrand IF og Aarhus Fremad har haft flere tætte kampe i denne sæson. Her fra pokalkampen i august på Riisvangen, hvor det blåtrøjede udebanehold vandt med 2-3. Foto: FotoTrine,vildmedfoto.dk.

Nord mod vest: Kampen om at blive Aarhus' næstbedste fodboldklub

Ambitiøse Aarhus Fremad og Brabrand IF tørner sammen i et vaskeægte lokalderby på lørdag

Af
Kim Skovrup Andersen

Fodbold Hvem er kommunens andenbedste fodboldklub og skal muligvis være Aarhus' næste hold i 1. division? Lørdagens lokalopgør på Riisvangen Stadion mellem Aarhus Fremad og Brabrand IF kan være med til at afgøre det i årets sidste turneringskamp i 2. division vest, hvor begge klubber ligger med i den sjove ende af tabellen.

I Aarhus Fremad er man mere end klar til at arrangere en kæmpe fodboldfest med ambitioner om, at sæsonens stadionrekord skal slås.

Andreas Damgaard er sponsor- og administrationsansvarlig i Aarhus Fremad, og han har arbejdet på at gøre lokalbraget ekstra attraktivt.

"Vi vil gerne lave noget larm og lir med en playliste med Aarhus-sange på anlægget og mulighed for at køre gin og tonic til denne her kamp og vise, at det ikke kun er på Ceres Park, der er fodboldfeber her i byen. Til vores seneste hjemmekampe har der været mellem 800-900 tilskuere, så det burde være muligt med sådan et lokalopgør her at komme over 1.000 tilskuere," fastslår han og nævner, at klubben sammen med sponsorer arbejder på flere løsningerne med pavilloner og lignende, hvis vejret bliver dårligt.

Når lørdagens kamp er spillet, er der pause i 2. division frem til marts, hvor der skal spilles seks kampe, inden de seks bedst placerede hold i henholdsvis 2. divisions vest og 2. divisions øst kommer i samme pulje. Her er der kun et hold, der rykker op i 1. division.

Morten Mølkjær t.v. og Tom Søjberg ser begge frem til lørdagens lokalopgør i 2. division vest. Fotocollage: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Morten Mølkjær t.v. og Tom Søjberg ser begge frem til lørdagens lokalopgør i 2. division vest. Fotocollage: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Aarhus Fremad kommer uanset resultatet af lørdagens lokalderby til at overvintre på førstepladsen, men cheftræner Morten Mølkjær tørster efter revanche mod Brabrand IF.

"Vi har tabt de seneste par gange, vi har mødt Brabrand IF, men jeg frygter ikke vores modstander. Vi har rimelig tro på egne evner, og jeg glæder mig rigtig meget til en topkamp mellem to lokale hold. Det kan jo ikke blive bedre i 2. division," siger han.

Tøm Søjberg ser også frem til et lokal-derby:

"Det er bare fedt med de her lokalopgør, og det glæder os, hvis der kommer over 1.000 tilskuere. Vi skal nok gøre vores til at levere en god fodboldkamp og være med til at fyret op under folk," siger han.

Brabrand IF's cheftræner tøver ikke med at overlade favoritværdigheden til hjemmeholdet:

"Det går op og ned i fodbold, og der er ingen tvivl om, at Aarhus Fremad er bedre end os i øjeblikket. Vi har ikke fået sat kæden ordentlig på tandhjulet endnu i forhold til vores koncept. Det hænger sammen med, at vi har mistet fire kulturbærere på holdet. Blandt dem vores anfører Jacob Linnet, der tog til AC Horsens og målmand Henrik Lindhard, som rejste til Spanien," forklarer Søjberg.

Derfor er det også overraskende, at Brabrand IF stadig ligger med i toppen af 2. division vest.

"Vi har nok fået flere point, end vi skulle have haft. Nu håber vi, at vi kan snige os med i toppen og så få en god vinterpause, hvor vi kan arbejde med at blive mere solide," siger Tom Søjberg.

1.divisionsdrømme

Ambitionen om at komme op i landets andenbedste fodboldrække lever stadig hos Morten Mølkjær.

"Vi sætter os først ned og laver en målsætning for sæsonen, når vi har spillet de seks første kampe i foråret inden oprykningsspillet. Jeg ved ikke, hvilke spillere jeg har efter vinterpausen. Vi kan være i den situation, at der er blevet plukket et halvt hold fra os af større klubber, fordi der ikke er nogle kontrakter."

Foto: FotoTrine,vildmedfoto.dk

Foto: FotoTrine,vildmedfoto.dk

I denne sæson er det kun nummer et, der rykker op i 1. division på grund af Superligaens strukturændringer.

"Men altså, når man ligger nummer et og har det ry, som Aarhus Fremad har i fodboldkredse, hvor vi bliver ved med at trække gode spillere til, så her jeg en formodning om, at vi skal op og blande os på sigt. Måske bare ikke i år, hvor der kun er et hold, der rykker op. FC Helsingør kører med et fuldtids-setup og er kæmpe favoritter til at tage pladsen.

Brabrand IF er den af de to klubber, der senest var i 1. division tilbage i 2017/18-sæsonen.

"Det er sjovere og mere udfordrende at spille i 1. division. Det hele får lige et nøk op med større stadions og opmærksomhed, og vi kunne selvfølgelig godt tænke os at komme tilbage til 1. division på et tidspunkt, men det hele skal lige stemme, og det bliver ikke i en sæson, hvor vi har mistet fire spillere," lyder det fra Tom Søjberg.

Fakta

Aarhus Fremad-Brabrand

  • Lokalopgøret spilles 9. november klokken 14 på Riisvangen Stadion
  • Der er gratis entré til kampen
  • Du kan se højdepunkter fra lokalopgøret umiddelbart efter slutfløjtet her på www.aarhus.lokalavisen.dk

Publiceret 07 November 2019 06:00