Mads Juel Møller i vante omgivelser i Højbjerg Badminton Klub drømmer om OL. Hvornår og om det sker er svært at spå om - realistisk set tror Højbjerg-talentet på, det er muligt i 2028.

Mads Juel Møller i vante omgivelser i Højbjerg Badminton Klub drømmer om OL. Hvornår og om det sker er svært at spå om - realistisk set tror Højbjerg-talentet på, det er muligt i 2028. Foto: Anders Michaelsen

I fodsporene på Axelsen og Antonsen:

16 år og tredobbelt europamester

Mads Juel Møller fra Højbjerg Badminton Klub har ligesom dansk badmintons største stjerner vundet U17 EM. Sejren giver en tro på at kunne nå toppen

Af
Anders Michaelsen

BADMINTON Tidligere verdensmester Viktor Axelsen har gjort det, og det samme har verdens nummer fire aarhusianske Anders Antonsen. Men de to danske badmintonstjerner har nu fået følgeskab af en ny, ung dansker.

For 16-årige Mads Juel Møller fra Højbjerg Badminton Klub kunne i starten af september forløsende kaste sig i knæ på polsk grund. Efter en lang og tempofyldt duel bankede aarhusianeren fjerbolden ind på kroppen af en chanceløs franskmand og kunne dermed kalde sig U17-europamester i single.

"Der blev ikke tænkt i det øjeblik, det hele skulle lige gå op for mig," siger Mads Juel Møller, der kun er den tredje dansker til at vinde U17 EM. En sejr som, han fortæller, har givet et kæmpe selvtillidsboost.

Og som om det ikke var nok for aarhusianeren, vandt Mads Juel Møller også guld i double med makkeren Christian Kjær fra Viby Badminton Klub, hvor hattricket blev fuldendt med endnu en guldmedalje, da han var med til at gøre Danmark til vinder af holdkonkurrencen for ottende gang i træk.

Træning til den store guldmedalje

Vejen til at blive tredobbelt U17-europamester er ikke kommet ad sig selv. Det er omkring ti år siden, Mads Juel Møller startede med at slå til sine første fjerbolde i Søften, hvor han senere også har været forbi Hinnerup og Aarhus AB.

Begejstringen for badminton har holdt ved, og i dag er Mads Juel Møller stadig en flittig gæst i badmintonhallen, når han træner i Højbjerg og ved Atletion. Fem til syv træninger ugentligt bliver det til. Derudover kommer to gange styrketræning og lidt konditionstræning.

"Det er superhårdt, men viljen kommer fra mig selv. Jeg elsker at vinde, og jeg vil gerne være den bedste. Det er dét, der motiverer mig," fastslår Mads Juel Møller.

For at have tid til den træningsfyldte kalender er badmintontalentet kommet på Team Danmark-programmet på Marselisborg Gymnasium, som han lige er startet i 1.G på. Er kroppen for træt, kan han selv styre, om der skal lægges enkelte fridage ind senere på ugen.

5-7 træninger har Mads Juel Møller i Højbjerg og på Atletion om ugen.

5-7 træninger har Mads Juel Møller i Højbjerg og på Atletion om ugen. Foto: Anders Michaelsen

Badmintonblod på tanden

Mads Juel Møller fik sin seniordebut ved DM i Aarhus i februar. Her var han den yngste deltager ved turneringen, hvor det dog også blev til et hurtigt exit i første runde mod den tolv år ældre Steffen Rasmussen, som senere gik hele vejen til finalen for at tabe til Anders Antonsen. Trods et tidligt nederlag gav det noget erfaring.

"At være med til DM var en stor oplevelse, og det var en lærerig øjenåbner, også selvom jeg godt vidste, at jeg er en ung spiller, der stadig har meget at lære," siger Mads Juel Møller.

Det er især fysikken og hurtigheden, han peger på som den store forskel på ungdoms- og seniorniveau. Alligevel står tilbage i denne sæson, at Mads Juel Møller har gjort noget, som kun Danmarks seneste verdensmester og nuværende nummer fire på verdensranglisten har formået og til og med toppet deres bedrifter ved også at tage guld i herredouble. Men det gør dog ikke, at sportsskoene letter fra badmintongulvet i Højbjerg - det handler stadig om at arbejde hårdt.

"Det var stort, at jeg vandt i single, ligesom Viktor (Axelsen) og Anders (Antonsen) har gjort. Det betyder dog ikke, jeg er på deres niveau. Men jeg ved, jeg har gjort noget stort. Det er det største, jeg har vundet, og det giver mig blod på tanden og en tro på, at jeg kan nå toppen," lyder det fra europamesteren.

At være med til et OL er den helt store drøm for badmintontalentet Mads Juel Møller.

At være med til et OL er den helt store drøm for badmintontalentet Mads Juel Møller. Foto: Anders Michaelsen

Publiceret 02 October 2019 10:00