Mustapha Bundu er brandvarm for AGF for tiden. Det var han også sidst AGF og VSK Aarhus mødte hinanden i pokalturneringen i 2017. Her vandt AGF 4-1 på bl.a. to mål af kantspilleren fra Sierra Leone.

Mustapha Bundu er brandvarm for AGF for tiden. Det var han også sidst AGF og VSK Aarhus mødte hinanden i pokalturneringen i 2017. Her vandt AGF 4-1 på bl.a. to mål af kantspilleren fra Sierra Leone. Foto: Axel Schütt/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

VSK Aarhus har pokalhjemmebane mod AGF:

"TV har været mere fleksibel denne gang"

Lysanlægget på Vejlby Stadion lever ikke op til TV's krav til en aftenkamp. På torsdag bliver kampen derfor også spillet sen eftermiddag

Af
Anders Michaelsen

FODBOLD Der er lagt op til et regulært lokalbrag, når 2. divisionsholdet VSK Aarhus på Vejlby Stadion hjemme tager imod AGF i Sydbank Pokalen.

Sidst de to hold mødte hinanden i en kamp af betydning var tilbage i 2017, dengang var det også i pokalturneringen, hvor AGF vandt 4-1. Her endte VSK Aarhus med at flytte hjemmebanen til Ceres Park, da lysanlægget på Vejlby Stadion ikke levede op til TV's krav til en aftenkamp. Sådan bliver det dog ikke denne gang, hvor torsdagens lokalopgør bliver spillet 16.30.

Klaus Goeg er bestyrelsesmedlem i VSK Aarhus og med i klubbens herreeliteudvalg, som har været med til at forhandle kamptidspunkt og spillested på plads med divisionsforeningen, og han synes, der er blevet lyttet til de mindre klubbers ønske om at spille på egen hjemmebane.

"Jeg tror, man har snakket om i fodbold-Danmark, at det er i pokalturneringens DNA, at de små hold har hjemmebane. Og der har vi selvfølgelig været hæmmet af kravene til lys, hvis en kamp har skullet vises i TV. Der må man sige, at der denne gang har været stor fleksibilitet fra TV-selskaberne, som har ladet nogle klubber spille sidst på eftermiddagen," siger Klaus Goeg.

Det er TV3+ og TV3 Sport, der har rettighederne til pokalturneringen, og udover VSK Aarhus kommer 2. divisionsholdet Hillerød eksempelvis også til at spille sidst på eftermiddagen mod FCK, så kampen kan blive vist i TV.

Ingen tv-penge, men hype

At VSK Aarhus har fået en TV-kamp til Vejlby Stadion, i det der er 1/16-finalen i pokalturneringen, betyder dog ikke, klubben kan se frem til at få en stor pose penge fra TV, fortæller Klaus Goeg, da det først er senere i turneringen, den slags bliver uddelt.

"Så for os er det ikke et økonomisk spørgsmål. Vi håber selvfølgelig på at tjene en lille skilling på tilskuerindtægter. Jeg tror dog ikke, det bliver det store. Vi har sat en relativ beskeden entrépris på 50 kroner, så der er åbent for alle. For vi vil gerne have så mange folk ind som muligt. Det er mere for at skabe noget hype omkring kampen. Og med 1.350 medlemmer i klubben, vil vi gerne have de kommer og bakker op - og det er der selvfølgelig bedst mulighed for, hvis vi spiller hjemme," forklarer han.

Klaus Goeg håber og tror, at man til kampen bliver mellem 2.500 og 3.000 tilskuere. Et uvant tilskuertryk for stadionet i Vejlby, der også betyder, man har samarbejdet med AGF om sikkerheden.

Behov for nyt stadion

Med mere hype og flere tilskuere omkring torsdagens pokalopgør, ser man samtidig også i Vejlby-Risskov-klubben, en mulighed i torsdagens kamp for at vise nødvendigheden af et nyt og opgraderet stadion med kunstgræs og bedre tilskuerfaciliteter. Et ønske man allerede luftede i 2017.

"En kamp som den her, den skaber et behov, og det vil vi gerne vise. Vi betragter også den her kamp som en slags 'kick-off' til et nyt stadion, hvor fremtidsplanen er, at man laver kunstgræs på Vejlby Stadion. Gerne med tribuner og lys, så man fremover kan have flere kampe som den her. Både til vores kvindeligahold og de andre divisionsklubber i byen (Aarhus Fremad og Brabrand), så der bliver et stadion med nogle flere muligheder her i nordbyen," siger Klaus Goeg.

Klubben har allerede fået bevilliget midler til kunstgræs, men derfra mangler man stadig penge til lysanlæg og bedre tilskuerfaciliteter.

Publiceret 26 September 2019 08:00