Elmer Møller (tv.) sammen med Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen ved torsdagens kamplodtrækning og pressemøde i Vejlby-Risskov Hallen.

Elmer Møller (tv.) sammen med Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen ved torsdagens kamplodtrækning og pressemøde i Vejlby-Risskov Hallen. Foto: Anders Michaelsen

Kenneth Carlsen håber på 16-årig aarhusianer: En del af en gylden generation i dansk tennis

Selvom Davis Cup-kaptajnen ikke havde valgt at spille med aarhusianske Elmer Møller i denne weekends nederlag til Tyrkiet, så er der store forhåbninger til Skovbakken-spilleren

Af
Anders Michaelsen

TENNIS Det blev ikke til spilletid for den 16-årige Elmer Møller ved aarhusianerens første Davis Cup-samling. Landstræner Kenneth Carlsen havde valgt anderledes, og fra lægterne i Vejlby-Risskov Hallen kunne han så se holdkammeraterne være lige ved og næsten, da danskerne var meget tæt på at vende 0-2 til 3-2. Det endte dog i sidste ende med en tyrkisk sejr, da Altug Celikbelik slog danske Christian Sigsgaard og vandt i femte og afgørende kamp med 2-0 i set.

En bænkeplads til trods, så er der store forhåbninger til Elmer Møller, som til sin første Davis Cup-udtagelse samtidig kunne indfinde sig i velkendte rammer i Aarhus Nord, hvor han i sin tid i Skovbakken flittigt har brugt banerne et tennisboldskast væk fra Vejlby-Risskov Hallen.

Og det er et stort talent, Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen ser i den unge aarhusianer, som han både fremhæver for sit vinderinstinkt og som en gudsbenådet fighter.

"Han er en ung spiller, vi har store, store forhåbninger til. Han er en del af den gyldne generation, som er kommet i dansk tennis. Han har været dygtig tidlig, hvor han har været med til at vinde EM indendørs og udendørs som U12-spiller og været blandt verdens bedste spillere i U12 og i U14. Han er en spiller, vi håber kan komme helt op i verdenseliten på ATP-ranglisten. Så vi krydser virkelig fingre for, han fortsætter sin udvikling, og at han kan blive en verdensklasse-spiller," siger Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen.

Elmer Møller var denne weekend for første gang med på Danmarks Davis Cup-hold, dog uden at spille.

Elmer Møller var denne weekend for første gang med på Danmarks Davis Cup-hold, dog uden at spille. Foto: Anders Michaelsen

Skal suge til sig

For tiden frister Danmark en tilværelse på det tredjehøjeste landsholdsniveau. Men indfrier Elmer Møller og den jævnaldrende Holger Rune, deres talent, mener Kenneth Carlsen, at der er potentiale til at få et Davis Cup-hold på niveauet over eller endda i den øverste række - World Group. Et niveau Danmark ikke har været på siden 1996, da Carlsen selv og Frederik Fetterlein tørnede ud for Danmark.

I første omgang har det dog bare handlet om at være med for den 16-årige aarhusianer, der til dagligt bor og træner på den tidligere profspiller Magnus Normans tennisakademi i Stockholm.

"For Elmer (Møller) handler det om at suge til sig fra de andre spillere og mærke, hvordan stemningen er på holdet og lære fra spillere, der har mere erfaring end ham, og forhåbentlig kan vi trænere give ham nogle ting med. Men bare det at være på Davis Cup-holdet, håber jeg, kan give ham et inspirationsløft," siger Kenneth Carlsen.

En stor oplevelse

For hovedpersonen selv, som er kommet med, da August Holmgren måtte melde afbud på grund af en skade, handler udtagelsen til Davis Cup-holdet i første omgang også blot om at være med, få noget erfaring og noget adspredelse i en individuel sportsgren.

"Det er en stor ting at repræsentere sit land og være en del af et hold. Det er man jo ikke så tit, når man spiller tennis, og så kan jeg forhåbentlig samtidig lære en masse af de andre," siger Elmer Møller, der var til en turnering i Egypten, da hans træner overbragte ham nyheden om, at han var udtaget til det danske Davis Cup-hold. Og det var til en glad, men heller ikke helt overrasket Elmer Møller.

"Det er en mega stor oplevelse, jeg er virkelig glad for at have fået muligheden for at være med på holdet i så ung en alder. Jeg er hverken overrasket eller havde forventet at blive udtaget. Jeg vidste, der ville komme en chance for det på et tidspunkt, men jeg vidste ikke, den ville komme så tidligt, så det jeg meget taknemmelig for," siger han.

Hvornår vi så ser Elmer Møller i aktion for det danske Davis Cup-hold, tør han ikke selv spå om. Som han siger; det kommer, når det kommer.

Med weekendens Davis Cup-nederlag er næste mulighed for at komme i aktion for Elmer Møller til marts, når Danmark skal spille om at holde sig på det nuværende niveau. Modstander og spillested bliver fundet ved lodtrækning i den kommende uge.

Publiceret 19 September 2019 10:00