Skive IK- og Lystrup IF-spillere samlet efter kampen til et fællesfoto.

Skive IK- og Lystrup IF-spillere samlet efter kampen til et fællesfoto. Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

En festdag:

Tabte 16-1, men vandt byens opbakning og 'kampens spiller'-pris

Lystrups 'gamle drenge' og Smukfest-vikarer fik pokalprygl, alligevel blev det en festdag med mange tilskuere og smil

Af
Anders Michaelsen

FODBOLD En masse lokale var torsdag aften mødt op på Idrætsanlægget i Lystrup for at se og støtte de lokale drenge, da Jyllandsserieholdet Lystrup IF løb ind i en regulær omgang pokalprygl, da holdet tabte 16-1 til 1. divisionsholdet Skive.

Op til kampen var Aarhus Nord-klubben også havnet i en mindre shitstorm, da det i første omgang lød i diverse medier, at klubben havde meldt afbud til pokalkampen til fordel for fadøl og Robbie Williams på Smukfest.

Senere fortalte formand Susanne Pedersen til Lokalavisen Aarhus, at klubben var blevet ramt af en spillerflugt efter sommerens nedrykning fra Danmarksserien til Jyllandsserien, og det altså var spillerne på andetholdet og længere nede i rækkerne, som ikke var hjemme, og ikke var klar til at spille på grund af Smukfest.

Derfor meldte Lystrup, to dage inden pokalkampen skulle spilles, afbud til kampen. Efter pres fra Divisionsforeningen fandt Lystrup dog dagen inden de fornødne spillere, og kampen blev altså spillet.

Flere Lystrup-borgere var mødt op på idrætsanlægget for at støtte de lokale drenge mod overmagten.

Flere Lystrup-borgere var mødt op på idrætsanlægget for at støtte de lokale drenge mod overmagten. Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Tabte på banen - vandt på indstillingen

'Fra 'shitstorm' til lovestorm,' sådan betegner Lystrup IF's formand selv ugens forløb for klubben, der har taget mediecirkusset som en oplevelse:

"For en klub af vores størrelse er det jo en sjældenhed at få så meget medieopmærksomhed," siger Lystrup IF-formand Susanne Pedersen, der dårligt kan huske, hvornår der sidst har været så mange tilskuere på stadion.

Trods de store stryg på banen er klubformanden heller ikke i tvivl om, kampen var en festdag, hvor pokalturneringens sponsor Sydbank også havde valgt at give gratis pølser til de første 200 tilskuere.

"Om vi havde tabt med tre mål eller de 15, som vi gjorde - det jo ikke vigtigt. Det vigtige er den indstilling, vores spillere gik ind og ud med. Og det endte med at blive en god oplevelse for os som klub og for os som by," siger formanden og tilføjer:

"Efter kampen blev der taget et fællesfoto med vores og Skives spillere og stab, og der kunne man simpelthen ikke se, hvem der havde vundet og tabt. Smilene var lige store, og det siger det hele," siger Susanne Pedersen.

Pokalturneringens sponsor Sydbank havde stillet det helt store setup frem med gratis pølser til de første 200 og fanzone.

Pokalturneringens sponsor Sydbank havde stillet det helt store setup frem med gratis pølser til de første 200 og fanzone. Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

En fiber og et tyndt straffe

Efter kampen fik Lystrup IF ros af Skive IK for alligevel at stille op til det, der viste sig at blive en røvfuld. Selvom Jyllandsserie-holdet holdt Skive ned på 5-1 ved pausen, måtte Aarhus-klubben og cheftræneren sande, at kræfterne var væk i anden halvleg, da man lukkede yderligere 11 mål ind.

"Der var ikke nogen, der brokkede sig over, at dommeren ikke udnyttede muligheden for tillægstid," siger Lystrup IFs førsteholdstræner John Stoltze og griner.

"Under alle omstændigheder havde vi jo været mere end udfordret, og så længe kræfterne rakte, gik det jo meget godt. Da de fik et lidt tyndt straffe i anden halvleg til 6-1, gik det dog hurtigt, og vi var også uheldige med en en indskiftning, der fik en fiber efter fem minutter, hvilket betød, vi reelt spillede med ti-en-halv mand i 20-25 minutter," siger cheftræneren.

Der blev gået til stålet, til trods for at holdet spillede mod overmagten.

Der blev gået til stålet, til trods for at holdet spillede mod overmagten. Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Utraditionel kampens spiller

Og det var et hårdt prøvet Lystrup-hold, der havde hevet fem old boys-spillere ind, hvoraf fire spillede og én til og med blev kåret til kampens spiller af Sydbank.

"Vores målmand stod en kanonkamp, og jeg tror ikke, det er sket før, at der gået 16 mål ind på en målmand, og så bliver han alligevel udnævnt som kampens spiller. Men han stod jo en kanon første halvleg - for han var jo under bombardement," siger klubformand Susanne Pedersen.

Målmanden blev skadet i slutningen af første halvleg og måtte have varmecreme på i pausen, men fortsatte alligevel resten af kampen. Lystrup IF havde ellers søgt om dispensation hos DBU til, at kunne spille kampen med fri udskiftning i stedet for kun tre udskiftninger, fordi de old boys-spillere, der var hevet ind, normalt var vant til at spille to gange 35 minutter og ikke to gange 45 minutter. Men det fik holdet ikke lov til.

"Så de var nødt til at spille igennem, og det gjorde de. Stemningen før, under og efter kampen var et stort smil, fordi de vidste godt, hvad de gik ind til. De gjorde det for at redde byen og klubbens ære," fortæller Susanne Pedersen, der nu kan kigge frem mod sæsonstarten på Jyllandsserien.

Her spiller Lystrup første kamp lørdag den 17. august klokken 13.30 mod Aarhus 1900. Det bliver en uge senere en første ventet, da Lystrups modstander bad om at få kampen flyttet på grund af - ja, Smukfest.

Klubformand Susanne Bisgaard Pedersen og repræsentant fra Sydbank overrækker kampens spiller-pris til Lystrup IF-målmand Simon Lykkebo.

Klubformand Susanne Bisgaard Pedersen og repræsentant fra Sydbank overrækker kampens spiller-pris til Lystrup IF-målmand Simon Lykkebo. Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Publiceret 13 August 2019 08:00