Jacob Linnet skifter øjeblikkeligt til AC Horsens. Foto: Ole Nielsen

Jacob Linnet skifter øjeblikkeligt til AC Horsens. Foto: Ole Nielsen

Græder med det ene øje og griner med det andet: Mr. Brabrand skifter til superligaklub

Brabrand-anføreren Jacob Linnet rykker til AC Horsens

Brabrands anfører Jacob Linnet spillede lørdag sin sidste kamp for Brabrand IF, da han nu bliver forfremmet til Superligaspiller hos AC Horsens.

Det er med lige dele glæde og vemod, når Brabrand IF giver afkald på spillere til højere rangerende klubber. Denne gang gør det ekstra ondt, da det drejer sig om en yderst arbejdsom spiller, der har iført sig Brabrand-trøjen igennem hele seks år og om nogen repræsenterer Brabrands DNA.

Jacob Linnet har fået sin fodboldopvækst i AGF og kom til Brabrand i en alder af blot 17 år. Dengang var han langt fra førsteholdet – og her seks år senere var han nærmest den sikreste mand i startopstillingen og med anførerbindet på armen. Alle der ser Brabrands kampe vil have bemærket den lyshårede midtbaneslider, der kæmper til sidste blodsdråbe og ikke er bange for at rydde op i defensiven og endda også gerne sender bolden i netmaskerne. Højdepunktet glemmer ingen omkring Brabrand i NordicBet LIGA-sæsonen 2017/18, hvor Linnet scorede sejrsmålet i Brabrands 1-0 sejr over det hidtil ubesejrede Vejle-mandskab.

Linnet glæder sig forståeligt nok til sin nye tilværelse som Superliga-spiller, men er både lidt vemodig og yderst ydmyg omkring skiftet.

"Jeg græder nærmest med det ene øje og griner med det andet lige nu. Med seks år i Brabrand var det blevet en slags tryghedszone for mig. Det var superfedt, da vi spillede i 1. division, og jeg var virkelig ærgerlig, da vi missede oprykningen sidste sæson. Jeg havde egentlig indstillet mig på endnu en sæson i 2. division, men så fik jeg pludselig en henvendelse fra Mikkel Jespersen, der er blevet chefscout i AC Horsens. Han spillede selv i Skive og havde bemærket mig, når vi har spillet mod hinanden," forklarer Jacob Linnet i en pressemeddelelse.

Har haft første træning

Det hele er gået meget stærkt, og allerede torsdag formiddag havde Linnet sin første træning med AC Horsens, som tog godt imod ham. Torsdag eftermiddag mødte han så op på Brabrand Stadion for at tage afsked med sine mangeårige holdkammerater i Brabrand.

Linnet tager dog skiftet med ophøjet ro og ved godt, der virkelig skal arbejdes nu for at få spilletid.

"Det var mega fedt at være til første træning i Horsens, og alle var søde, så det var en rigtig god oplevelse. Det er gået meget stærkt, så det er nok ikke helt sunket ind, men jeg har det sådan, at jeg først vil kalde mig Superliga-spiller, når jeg har fået Superliga-minutter. Chancen har dog aldrig været større end nu, så der skal bare arbejdes derudaf. Men der går nok lidt, inden jeg får min debut," lyder det ydmygt fra 24-årige Jacob Linnet.

Efterlader et stort hul

Jacob Linnet kommer til at efterlade et stort hul hos Brabrand IF, hvor han gennem de seneste 2-3 sæsoner – og ikke mindst i 1. division – var en af holdets absolut bærende kræfter.

Cheftræner Tom Søjberg siger følgende om tabet af holdets midtbanegeneral:

"Alle omkring klubben er naturligvis kede af, at vi må vinke farvel til Jacob, for han har om nogen været en vigtig spiller for os og en eksemplarisk kaptajn. Det bliver et hul, der bliver svært at fylde ud, men vi kunne aldrig finde på at stå i vejen for, at Jacob gerne vil prøve nye udfordringer. Det er helt naturligt, hvis man ser på den udvikling, han har været igennem de sidste mange år."

"Jacob Linnet i Brabrand, vil jeg mest af alt beskrive som en solstrålehistorie, der hviler på hårdt arbejde og dedikation. Han har altid gået forrest, med det han har og givet sig 100 procent. Når man nævner Jacob Linnet er det typisk de her dyder, man tænker på, men sandheden er, at han også har hurtige fødder og en glimrende teknik. Han er god til at beherske bolden i vanskelige situationer og så har han i øvrigt været vores vigtigste spiller i det presspil, vi har prioriteret højt på holdet de sidste sæsoner."

En ny Stage

Søjberg mener, Linnet mener om Jens Stage, der også var forbi Brabrand IF, inden AGF og senere FC København kaldte:

"Når jeg som træner kigger tilbage på Jacobs tid i Brabrand, minder den faktisk utroligt meget om Jens Stages. De kom begge til Brabrand som et ubeskrevet blad, men har udviklet sig til spillere med kant og karakter, der har lært igennem hårdt arbejde at tage dirigentstokken og gå forrest. Det synes jeg bestemt, vi kan være stolte af i Brabrand".

Jacob Linnet spillede 124 kampe for Brabrand og scorede tre mål i den forgangne sæson. Han overtog anførerbindet i Brabrand, efter Jesper Brinck skiftede til færøske Klaksvik sidste vinter.

ksa

Publiceret 09 August 2019 05:00