Jens Gjesing kigger opad i tabellen, når det nu gælder 2. division for den nyudnævnte VSK Aarhus-manager. Arkivfoto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Jens Gjesing kigger opad i tabellen, når det nu gælder 2. division for den nyudnævnte VSK Aarhus-manager. Arkivfoto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Manager Gjesing drømmer om kontraktfodbold i VSK Aarhus

Tidligere AGF-spiller har stor succes med trænerkarrieren, der er resulteret i en oprykning til 2. division for VSK Aarhus

Af
Kim Skovrup Andersen

Fodbold Danmarksserien er blevet skiftet ud med divisions-fodbold i nordbyens fusionsklub VSK Aarhus. Den ene del - Skovbakken - har hæderkronede meritter fra fortiden, og det er sådanne, der nu jagtes.

Et markant skridt på vejen er at gøre klubbens førsteholdstræner, Jens Gjesing, til manager.

Den tidligere Superliga-spiller fra AGF blev hyret som cheftræner før forårssæsonen i år, sikrede oprykning og får nu flere opgaver med forfremmelsen.

Foto: Esteban Ezcurra

Foto: Esteban Ezcurra

"Først og fremmest får jeg det fulde sportslige ansvar og er med til at definere og bestemme det sportslige setup i klubben. Med min nye titel kan jeg være med til at præge og udvikle klubben, så vi hele tiden tager skridt fremad," forklarer Gjesing, der nu også har beføjelser til at ansætte forskellige specialister indenfor de begrænsede økonomiske rammer, som der er i landets tredje bedste fodboldrække.

"Det har været et stort ønske fra min side at få større indflydelse, og derfor er jeg meget taknemmelig over den tillid, klubben har vist mig med denne aftale. Vi har i VSK store ambitioner, og dem glæder jeg mig til at være med til at indfri," fastslår Jens Gjesing.

Toget skal skubbes godt afsted

Og med store ambitioner mener den nye manager kontraktfodbold og på sigt 1. divisions fodbold.

"Vi vil gerne have kontraktfodbold i VSK, men der er ikke sat nogen deadline for det. Det afhænger af, om vi kan få skubbet toget godt afsted. Hvis de sportslige resultater er på plads, og vi bliver ved med at tage initiativer, som vi gør nu og blive ved med at dygtiggøre os, så er jeg sikker på, at der nok skal komme nogle folk hen ad vejen, som synes det her projekt er interessant," siger Gjesing og fortsætter:

"Vi skal hele tiden huske på, at vi i 2. division ligger og slåsser med klubber, der har lidt mønt på lommen. Derfor kan de også tiltrække bedre spillere. Men vi har et rigtig rigtig fint sportsligt setup nu og her og laver individuel træning til spillere, der gerne vil udvikle sig lidt ekstra og tage nogle skridt fremad i deres karrierer."

Ingen pindsvinefodbold

Målsætningen for denne sæson er at spille med i den sjove ende af tabellen.

"Vi har en trup, der kan skrabe et fornuftigt antal point sammen. Vi tror på, vi kan levere nogle gode resultater. Vi har endnu ikke fastlagt os på en målsætning for sæsonen. I princippet går vi efter at vinde hver eneste kamp, vi spiller. Vi vil selvfølgelig gerne blive i rækken, men jeg synes, ordet overlevelse er forfærdeligt, for så er man allerede et sted henne, hvor man allerede har fokus på den forkerte ende i tabellen. Vi vil arbejde stenhårdt på at komme til at ligge i den sjove ende af tabellen," siger han.

Jens Gjesing med sin assisterende manager Mads Post. Arkivfoto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Jens Gjesing med sin assisterende manager Mads Post. Arkivfoto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Det bliver med den offensive fodbold i højsædet:

"Vi ser ikke den store værdi for os i at sikre en billet til 2. division til næste sæson, hvis vi ikke har udviklet os nok. Vi vil ikke spille pindsvinefodbold i vores egen ende og så håbe på det bedste. 2. division er en verden til forskel fra danmarksserien på mange parametre. Det bliver sindssygt fedt at komme ud på lidt mere attraktive adresser og få lov at vise sig frem. Flere 2. divisionsklubber har jo en fanskare, så vi kommer til at spille for flere mennesker. Derudover begynder Ekstra Bladet at livestreame fra kampene, og det glæder vi os sgu helt vildt meget til," siger Jens Gjesing.

Og at dømme efter årets første turneringskamp mod nedrykkerne fra Thisted, går den aarhusianske fusionsklub en stor sæson i møde. Sæsonpremiere blev nemlig vundet med 4-1.

VSK Aarhus bedste fodboldherrer kan opleves hjemme på lørdag 10. august, når holdet møder Vejgaard B på Vejlby Stadion. Kampen bliver fløjtet i gang klokken 13.30.

Inden da gælder det pokalturneringen, hvor VSK ude møder 2. divisions kollegaerne fra Ringkøbing IF. Den kamp spilles onsdag 7. august klokken 18.

"Vi kommer til at skyde med alt, hvad vi har. Jeg synes pokalturneringen er super interessant, fordi der ikke er ret langt, før man kan komme til at møde et Superligahold og få en fed kamp ud af det. Så vi vil gå benhårdt efter at komme til det," lyder det fra VSK Aarhus-manageren.

Arkivfoto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Arkivfoto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Publiceret 07 August 2019 09:00