2. division er dårligt begyndt, før Aarhus Fremad og Brabrand IF ramler sammen i pokalturneringens første runde tirsdag.

2. division er dårligt begyndt, før Aarhus Fremad og Brabrand IF ramler sammen i pokalturneringens første runde tirsdag. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Sæsonen starter med lokalt pokalopgør:

'Der er lidt lir omkring de kampe'

Aarhus Fremad og Brabrand IF kæmper tirsdag imod hinanden i pokalturneringens første runde

Af
Anders Michaelsen

FODBOLD Mens Superligaen allerede er fløjet afsted, så er 2. division først begyndt her i weekenden. Og sæsonen er knap startet før to af de tre Aarhus-klubber i 2. division Brabrand IF og Aarhus Fremad tørner sammen i DBU Pokalen.

Brabrand kæmpede i sidste sæson med til det sidste om oprykning til 1. division og var kun to point fra at tage oprykningspladsen fra Kolding i toppen af tabellen, mens Aarhus Fremad endte midt i det hele på en 7. plads. Alligevel var det Aarhus Fremad, der havde overhånden i lokalopgørene i sidste sæson, som resulterede i to uafgjorte og én 2-0-sejr til holdet fra Risvangen. Og opgørene er specielle, hvis man spørger de to holds trænere.

"De kampe kan noget, især når vi spiller heroppe hos os. Der kommer mange mennesker, og vi var vel over 800, sidst vi var her på Risvangen, hvor der var knald på. Det håber vi, der kommer igen, for der er en divisionshistorik klubberne i mellem. Det er nok det Aarhus-opgør - foruden AGF, selvfølgelig - der kan trække lidt," siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Mølkjær og forklarer:

"Der er lidt lir omkring de kampe, også fordi det er to hold, der står godt til hinanden. I de kampe, vi har mod dem sidste år, får vi to røde kort. Det er ikke fordi, kampene er svinsk spillet, men ingen vil tabe dem. Mange af spillerne går jo på universitetet sammen, har gået til fodbold sammen eller nogle af dem bor endda sammen," siger Aarhus Fremad-træner Morten Mølkjær om rivaliseringen.

Og trænerkollegaen Tom Søjberg i Brabrand er enig i at opgørene er specielle.

"Det er noget særligt, og det er noget spillerne glæder sig til og sætter sig op til. Det giver en ekstra dimension, at man kan mærke, der er noget liv i og omkring kampene," siger Tom Søjberg.

Uvist hvor holdene står

Udover mange af spillerne kender hinanden på kryds og på tværs, er der også ligheder klubberne imellem. For både Brabrand og Aarhus Fremad har oprykningsspillet som erklæret målsætning. Og samtidig har begge hold måttet sige goddag og farvel til en række spillere, hvilket af samme grund gør, at de to trænere heller ikke er helt sikre på, hvor deres respektive hold står frem mod sæsonstart.

"Det er lidt blandet. Vi havde en fin trup i foråret, og vi har bevaret det meste af truppen, men mistet en 4-5 spillere, heriblandt nogle dygtige spillere, som vi så har prøvet at erstatte. Det er ikke alt sammen helt på plads endnu, men vi har allerede fået en fire spillere ind," siger Brabrand-chef Tom Søjberg, der stadig ikke kan vide sig helt sikker på hvilken trup han har, hvor han blandt andet melder om Superliga-interesse på nogle af hans spillere. Trods en mindre udskiftning er Tom Søjberg dog fortrøstningsfuld.

"Hvis den faste stamme er der, så har vi et godt afsæt. Vi har mistet nogle dygtige spillere, men der var så meget gods i holdet i foråret, at hvis vi kan ramme samme høje niveau, så kan vi godt være med om top-4 igen", vurderer Brabrand-træneren, der i sidste sæson endte på en 3. plads med sit hold.

Hos Aarhus Fremad har der også været stor udskiftning, hvilket har givet anledning til de samme uvisse panderynker som i Brabrand.

"Det er et godt spørgsmål, hvor vi står. Vi har haft rimelige store ind- og udskiftninger i truppen. Vi har blandt andet sendt Mathias Nygaard til Frederica i 1.division, og vores anfører Andreas Damgaard er stoppet. Vi har haft fem afgange og fået fem-seks spillere ind. Så man ved ikke helt, hvor man står, også fordi opstarten er relativ kort," siger Morten Mølkjær, der dog tror, at klubben på lang sigt står styrket med de tilgange, man har fået.

Publiceret 06 August 2019 07:30