Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Lystrup IF-formand: En misforståelse - vi har på ingen måde sendt vores førstehold til Smukfest

Det var mere nedrykning end Smukfest, der var skyld i, at Lystrup IF tidligere i dag aflyste en pokalkamp mod 1. divisionsholdet Skive, fortæller klubbens formand

Af
Anders Michaelsen

"Det er jo fuldstændig vanvittigt, og det sagde jeg også til ham (Lystrups holdleder). Det er simpelthen for ringe"

Sådan sagde Skives sportschef Rasmus Brandhof tidligere i dag til Skive Folkeblad, efter han om formiddagen var blevet ringet op af en holdleder fra Lystrup IF, der forklarede, at klubben ikke var i stand til at stille hold til torsdagens pokalopgør mellem de to hold, fordi mange af spillerne skulle til Smukfest.

Det blev udlagt, som om Aarhus-klubbens spillere havde prioriteret Smukfest over pokalkampen mod 1.divisionsholdet.

Men sådan forholder det sig ikke helt, hvis man spørger Lystrup IF.

"Det er en misforståelse - vi har på ingen måde sendt vores førstehold til Smukfest," siger formand i Lystrup IF, Susanne Pedersen, til Lokalavisen Aarhus.

Har mistet spillere til nedrykning

"Det, der sker, er, at vi før sommerferien rykker ned fra Danmarksserien til Jyllandsserien. Der er så en hel del spillere, som skifter klub, fordi de stadig har en ambition om at spille i Danmarksserien. Blandt andet er der mange klubber i Aarhus og omegn, der enten er i Danmarksserien eller lige rykket op, som går på jagt efter spillere fra os," siger Susanne Pedersen.

En del af førstholdsspillerne er altså skiftet til klubber i nabolaget. Og da klubben går på jagt efter reserver på andetholdet og længere nede i rækkerne, er en del af spillerne taget til Smukfest.

"Da vi prøver at finde spillere på andetholdet og længere nede, så er det rigtigt, at en del er taget på Smukfest. Så det er en 'sjov' sandhed, der er kommet frem. Det er den sjove historie, Skive Folkeblad vælger at bringe. Det er på ingen måde Smukfest, der har taget alle vores spillere, det er en reaktion på, vi er rykket fra Danmarksserien ned i Jyllandsserien," siger Susanne Pedersen.

Når klubben ikke har kunnet finde nok spillere længere nede i systemet, skyldes det ifølge Susanne Pedersen, at klubben er en breddeklub med hovedsagligt børn som medlemmer, og at klubbens seniorafdeling ikke er så stor.

Kampen er ikke endeligt aflyst

Tidligere har i dag turneringschef Peter Ebbesen fra Divisionforening sagt til bold.dk, at Lystrup IF kan blive straffet, såfremt de melder afbud til pokalkampen.

Eventuelle konsekvenser er Susanne Pedersen ikke klar over. Hvorvidt kampen bliver aflyst og Lystrup taberdømt er for tidligt at sige endnu, fastslår formanden.

"Vi har fået et påbud fra DBU om at forsøge at stille op til kamp uanset, så det kan godt være, der står alle steder, at vi er taberdømt, men vi er alligevel blevet bedt om stille et hold, og DBU siger også, at de har fjernet vores afbud på nettet. Vi vil prøve at se om vi kan stille et hold," understreger Susanne Pedersen.

Hvordan og om det er muligt for Lystrup IF at finde spillere til pokalkampen, vil Susanne Pedersen ikke nærmere ind på, men hun fortæller, at deadlinen for at melde afbud er på kampdagen, torsdag.

Publiceret 06 August 2019 17:40