Foto:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Aarhusianer overrasker ved sit første VM:

Sætter to svømme-rekorder

Tobias Brønnum Bjerg, der kommer fra Mårslet og svømmer for AGF, var tirsdag tæt på en finale-plads ved VM i svømning

AGF-svømmeren Tobias Brønnum Bjerg fra Mårslet kunne næsten ikke være tættere på en VM-finaleplads, end tilfældet var ved tirsdagens semifinale i Sydkorea, hvor aarhusianeren deltog ved sit første verdensmesterskab i svømning.

I 50 meter bryst var 21-årige Tobias Brønnum Bjerg med sin semifinale-tid på 27.08 nærmest sikret en plads i finalen, hvis ikke det var fordi, russeren Kirill Prigodas kom i mål med den samme tid. Derfor skulle de to svømmere ud i omsvømning, og her var Prigodas syv hundrededele af et sekund hurtigere end AGF-svømmeren, skriver TV2 Sport.

Dermed nåede Tobias Brønnum Bjerg lige akkurat ikke finalen.

Gennembrud i år

Ved VM kan Tobias Brønum Bjerg dog glæde sig over, at han nåede at sætte rekord to gange. I det indledende heat svømmede han nemlig distancen på 27.13, hvilket var ny dansk rekord, og da han i den første semifinale altså kom i mål i tiden 27.08 sekunder var det igen ny dansk rekord.

Den lokale svømmer fik sit helt store gennembrud ved Danish Open tidligere i år, hvor han kvalificerede sig til det igangværende VM. Dengang satte han også en vild rekord, da Han brød den magiske grænse på et minut i 100 brystsvømning som den første dansker nogensinde. Inden stævnet var hans personlige rekord 1.01.19 sat under EM i Glasgow sidste år, men under indledende afsnit ved Danish Open svømmede han i den fænomenale tid på 59.17 sekunder.

"Det var sådan set rimelig fantastisk. For mig er det et stort skridt, for nu kan jeg komme op at svømme med de bedste i verden. For mig var det her startspringet til at få en rigtig professionel svømmekarriere. Det er det, jeg går efter, og forhåbentlig kan det lade sig gøre," fortæller Tobias Brønnum Bjerg dengang til Lokalavisen Aarhus.

jwh

Publiceret 23 July 2019 16:04