11.000 børn deltager i denne uge i Skole OL-finalen i Aarhus.

11.000 børn deltager i denne uge i Skole OL-finalen i Aarhus. Foto: Lars Møller

Sport og fællesskab: 11.000 elever fra hele Danmark er til Skole OL i Aarhus

11.000 elever fra 4. - 7. klasse er samlet til finalen i Skole OL i Aarhus

Af
Jeppe Rafn

Aarhus er vært for Skole OL 2019, som tirsdag 18. juni blev skudt i gang på Ceres Park i Aarhus.

11.000 elever fra 67 kommuner deltager i OL-finalerne, som finder sted fra tirsdag til fredag i denne uge. Tirsdag kæmper 4. klasserne og hæder og ære, onsdag er det 5. klassernes tur, torsdag 6. klasser og fredag afslutter 7. klasserne med at dyste i atletik, bowling, bueskydning, bordtennis, crossløb, orienteringsløb, parasport, roning og svømning. Fire af disciplinerne er nye i forhold til sidste år.

”Det bringer stor glæde, at Skole OL endnu en gang er vokset med flere elever og idrætsgrene. Skole OL tilbyder nu ni forskellige idrætter, som hver især har deres særlige egenskaber, men hvor fællesskabet er i fokus, når der konkurreres. De 11.000 finaledeltagere fra hele landet kommer fulde af forventning og glæde - klar til at yde deres absolut bedste sammen med deres klassekammerater. Vi håber på at kunne give dem nogle fantastiske dage og en idrætsfest, der knytter nye venskaber og fællesskaber på tværs af geografien,” fortæller finalechef for Skole OL-finalen, Morten Brammer Olesen, i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

60.000 til lokalstævner

60.000 elever fra 4.-7. klasse har siden november 2018 dystet til lokalstævner for at kvalificere sig til den igangværende Skole OL-finale.

”Jeg er vanvittigt stolt over, hvordan Skole OL har udviklet sig. Det begyndte lokalt i København med få involverede skoler, og nu står vi her 11 år senere med Skole OL i 82 kommuner og med deltagelse af 60.000 elever fra 2.634 klasser fra 626 skoler. Det viser, hvor meget vi kan løfte i flok, når skoler og foreningsliv går sammen og sætter spot på idræt og fællesskab, og når vi samtidig har nogle fonde, som tror på vores idéer og støtter op om idrætten,” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF og var med til at søsætte Skole OL i 2009.

Ved Skole OL-finalen deltager ni af Danmarks bedste topatleter i forskellige funktioner som for eksempel åbningstaleere, speakere og autografskrivere. Det gælder blandt andre verdensrekordindehaver i bowling, Mai Ginge, paralympisk-sølvvinder i svømning, Niels Korfitz og VM-sølvvinder i orienteringsløb, Cecilie Klysner.

Fakta om OL 2019

• 11.000 finaledeltagere

• 60.000 elever

• 82 kommuner

• 626 skoler

• 2634 klasser

• 114 lokalstævner

• Skole OL har været afviklet hvert år siden 2009

• Alle konkurrencer foregår som klassekonkurrencer

Om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde med discipliner tilpasset målgruppen. Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, venskab og fair play. Der er store ambitioner med Skole OL, som ikke mindst skal ses i lyset af folkeskolereformens krav om 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Første Skole OL var i 2009. Se mere på www.skoleol.dk.

Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik Forbund med støtte fra andre involverede specialforbund står bag Skole OL 2019.

TrygFonden og Nordea-fonden støtter Skole OL sammen med Aarhus Kommune. Det er deres bidrag, der gør, at Skole OL kan udbydes som et gratis idrætstilbud for alle landets 4.-7. klasser.

Publiceret 18 June 2019 16:31