Billedetekst: Lolenga Mock (tv.) med bæltet over skulderen, efter han lørdag slog argentinske Mateo Damian Veron efter 12 jævnbyrdige omgange.

Billedetekst: Lolenga Mock (tv.) med bæltet over skulderen, efter han lørdag slog argentinske Mateo Damian Veron efter 12 jævnbyrdige omgange. Pressefoto

Lolenga Mock vandt IBA-verdensmesterskabet i Viby Hallen

Risskov-bokseren Lolenga Mock tog lørdag aften kampen op mod argentinske Mateo Damian Veron, hvor vinderen kunne kalde sig IBA-verdensmester. Opgøret blev en jævnbyrdig affære, hvor Lolenga Mock trak det længste strå og vandt i split decision

Af
Martin Jørgensen

Lolenga Mock lykkedes i lørdags med at revanchere nederlaget fra i januar mod den argentinske bokser Mateo Damian Veron, men det var langt fra en walkover.

Kampen gik nemlig 12 omgange, men endte med en kneben sejr til Lolenga Mock, som dermed nu kan kalde sig IBA-verdensmester. En titel, som også den tidligere topbokser Mikkel Kessler har vundet. Det skete tilbage i 2002.

Alle tre dommere havde pointene 114-112 i kampen, men to af dem havde Lolenga Mock som vinder, mens den tredje havde argentineren som sejrsherre.

”Det betød rigtig meget for mig at vinde denne kamp. Hele min familie var rejst til Aarhus for at se kampen, og jeg gav alt, hvad jeg havde for at vinde kampen, og heldigvis lykkedes det for mig,” lød det fra en glad Lolenga Mock ovenpå lørdagens sejr.

Familie fra hele verden

Flere familiemedlemmer af Lolenga Mock var kommet langvejs fra for at se den hårdtslående bokser gå i ringen i sydbyen. Og netop familiens støtte var noget, som gav Lolenga Mock en ekstra motivationsfaktor.

”Jeg ville gøre dem stolte. Jeg har familie, som er rejst fra Belgien, Frankrig og Swaziland kun for at se kampen, så jeg var virkelig fokuseret på at vinde.”

At kampen skulle afgøres ved split decision fortæller en historie om en jævnbyrdig kamp, og Lolenga Mock indrømmer da også, at det var tæt.

”Han gav alt, hvad han havde, og han var meget opsat på at hente sejren og holde bæltet. Jeg synes dog, at han løb meget rundt, men jeg følte aldrig, at jeg gav ham en chance for at komme helt ind i kampen. Jeg slappede aldrig af, og jeg var klar hele tiden.”

Titelkamp i fremtiden

Dåbsattesten på Lolenga Mock fortæller, at han i april rundede 47 år. Alligevel har han ambitioner om igen at tage handskerne på og bokse om de store titler.

”Mit store mål, at jeg får lov til at forsvare min titel. Det er helt klart det, som jeg går efter,” lyder det uden tøven fra bokseren, som dog lige tager den med ro de næste par dage:

”Allerførst skal jeg dog have lov til at slappe af. Det var en god og hård kamp, så jeg har brug for hvile, men derefter skal jeg tilbage i træningscenteret.”

Lolenga Mock

· Født 22. april 1972 i Kinshasa i Zarie, som han flygtede fra på grund af borgerkrig

· Han kom til Danmark i 2003 og er bosat i Risskov

· 179 centimer høj, vejer 76 kilo og bokser i supermellemvægt

· Har bokset 60 kampe som professionel med 43 sejre heraf 13 på knockouts, 16 nederlag og 1 uafgjort

· Han har været indehaver af European Boxing-Union supermellemvægttitlen tre gange mellem 2006 og 2011

· Han er nu indehaver af IBA-verdensmesterskabet, som han håber at kunne forsvare senere i år

Publiceret 20 May 2019 00:00