Pressefoto: Mikkel Jensen

Aarhusiansk racerkører gjorde det umulige:

Leverede vildt comeback i Italien

Trods bizarre odds og værste startplacering lykkedes det på magisk vis Mikkel Jensen fra Hasselager og Jens Petersen at vinde anden afdeling af European Le Mans Series på Monza i Italien

Det var noget af en bedrift, som aarhusianske Mikkel Jensen sammen med sin tyske makker Jens Petersen i weekenden leverede på Monza-banen i Italien. Makkerparret har haft en alt andet end nem start på årets udgave af European Le Mans Series. Men trods endnu en løbsweekend med reservebil, manglende træning og en startplacering bagest i feltet, lykkedes det til stor overraskelse for både team og konkurrenter at tage sejren i firetimersløbet på Monza. Det oplyser Mikkel Jensen i en pressemeddelelse.

"Jeg ved ærligt talt ikke helt, hvad jeg skal sige. Det har været en vild weekend. Og en vanvittig start på sæsonen. Det må være første gang, at et team må bruge tre biler for at gennemføre årets to første afdelinger – og så alligevel tage mesterskabsføringen," lyder det fra Mikkel Jensen i pressemeddelelsen.

Stik imod forventningerne lykkedes det for de to racerkørere at ydmyge resten af LMP3-feltet, da de ved afslutningen af det fire timer lange løb kørte over målstregen med hele 23 sekunders føring. En god blanding af smart strategi med tidligt pitstop kombineret med god fart samt lidt held i form af en gulflagsperiode, som kom på det rigtige tidspunkt og gjordet det muligt for Mikkel Jensen at hoppe tilbage i bilen og taget et ekstra stint og fuldføre løbet, gjorde udslaget.

"Vores resultat har naturligvis givet en del omtale rundt omkring, og vi er selv stadig overraskede over, at det kunne lade sig gøre. Når det er sagt, er det fedt at have så solid en føring i mesterskabet blot to afdelinger inde i sæsonen. Vi regner med at have vores egen racerbil tilbage i garagen til Road To Le Mans i næste måned, og eftersom vi stadig føler, at dén er endnu bedre end de to reservebiler, vi har brugt indtil nu, er vi ret forventningsfulde," tilføjer Mikkel Jensen i pressemeddelelsen.

Mikkel Jensen er 24 år gammel og kommer fra Hasselager.

jwh

Publiceret 13 May 2019 08:35