EM-sølv til billardklub

Aarhusdrengen Lukas Mortensen fra Billardklubben Fluen vinder EM sølv i 5-kegler

Sport Den 17-årige århusianer Lukas Mortensen fra Billardklubben Fluen, vinder EM sølv i 5-kegler i Brandenburg i Tyskland.

17 årige Lukas Mortensen tabte EM-finalen 3-1 til Riccardo Matino fra Italien efter en meget tæt finale. Italieneren tog 1. sæt og Lukas vandt 2. sæt. Det psykologisk meget vigtige 3. sæt lå længe til at Lukas skulle vinde det, men italieneren havde lige de afgørende marginaler og et fantastisk afsluttende stød, der gav sættet, skriver Billardklubben Fluen i en pressemeddelelse.

I 4. sæt kom italieneren hurtigt foran, så Lukas var tvunget til at satse mere, Lukas kom tæt på, men italieneren endte med at vinde sættet og kampen 3-1.

Stærk turnering

Lukas kan se tilbage på en meget stærkt spillet turnering, hvor han i semifinalen vandt 3-1 over hjemmebanefavoritten og forsvarende EM-mester Max Gabel fra Tyskland.

I indledende pulje blev det blandt andet til sejre på 2-0 over den stærke italiener Pierpaolo Spinelli samt den østrigske mester Sebastian Heimrath. Lukas deltog sidste år også i EM 5-kegler U-21, hvor det blev til en 5. plads. Siden da har Lukas trænet målrettet, og deltaget i seniorernes grandprix-turneringer for at få noget erfaring, og målet har hele tiden været en medalje ved dette EM.

Lukas har samtidig to guld og en sølvmedalje fra de sidste tre års Ungdoms-DM’er i 5-kegle.

Kapp

Publiceret 08 May 2019 10:00