.

. Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

Bakken Bears-ikonet Chris Christoffersen stopper sin karriere

39-årige Chris Christoffersen har valgt at indstille sin karriere, meddeler Bakken Bears på Facebook

Den ikoniske basketballspiller Chris Christoffersen fra Bakken Bears har valgt at indstille sin basketballkarriere. En karriere, der har ført ham fra et af USA's bedste collegehold, til NBA-tryouts, over Italien til Finland, Sverige og Australien, foruden et langt ophold i aarhusianske Bakken Bears, hvor han har sat klubrekord i forhold til antal spillede kampe og antal scorede point. Det oplyser Bakken Bears i en pressemeddelelse på klubbens Facebook-side.

"Chris er den spiller, der har betydet mest for Bakken Bears. Udenfor banen Chris har haft en naturlig evne til at profilere sig, hvilket naturligvis også er kommet klubben til gavn, men alligevel er det på banen Chris har sat det største aftryk. Chris har været Basketligaens suverænt mest betydningsfulde spiller fra 2004 og godt ti år frem," siger sportsdirektør Michael Piloz i pressemeddelelsen.

Chris Christoffersen har indtil videre ni DM-titler i bagagen, og hvis Bakken Bears i de kommende uger vinder DM-finalerne over Horsens IC, vil Chris tangere rekorden for flest guldmedaljer i dansk basketball. Hertil skal lægges syv pokalguldmedaljer, to europæiske semifinaler (en for Bears og en for finske Lappeenranta) og en Europa Cup-kvartfinale.

"Jeg har haft en fantastisk karriere, hvor jeg sammen med Bakken Bears har været med til at flytte dansk basketball fremad. Jeg vil huske vores fantastiske europæiske eventyr og de mange titler, men jeg vil især glæde mig over de rigtig mange venskaber, der er blevet skabt i løbet af de mange sæsoner," siger Chris Christoffersen i pressemeddelelsen.

Chris Christoffersen har spillet 555 kampe og leveret 4.644 point for Bakken Bears. Torsdag møder han sammen med Bakken Bears Horsens IC i DM-finaleserien. Kampstart er klokken 19:30. Efter kampen vil klubben hylde Chris Christoffersen.

jwh

Publiceret 08 May 2019 08:10