Jakob Ankersen scorede AGFs mål i 1-0 sejren på udebane over AaB.

Jakob Ankersen scorede AGFs mål i 1-0 sejren på udebane over AaB. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kvalifikation til Europa League: AGF vandt over AaB i Aalborg

AGF vandt den første kamp over AaB med 1-0

Af
Jeppe Rafn

AGF vandt søndagens Europa League Playoff kamp på udebane mod Aab. I den første af to playoff kampe mellem de jyske traditionsklubber vandt udeholdet med 1-0 på et mål af Jakob Ankersen.

Målet faldt i slutningen af 1. halvleg efter nogle hurtige AGF-kombinationer, der endte med, at Mustafa Amini spillede Jakob Ankersen i dybden. Ankersen udnyttede chancen ved at sparke bolden forbi AaBs svenske målmand Jacob Rinne, der ellers reddede sit hold for et større nederlag.

Store chancer

AGF havde mange chancer for at skaffe sig et endnu bedre udgangspunkt før returkampen i Aarhus om en uge. Ankersen, Amini, Casper Højer, Adama Guira og Alexander Ammitzbøll havde alle store muligheder for at bringe aarhusianerne yderligere foran.

Særligt 20-årige Ammitzbøll var tæt på med et skud på indersiden af stolpen, efter han havde erobret bolden, afdriblet en modstander og fra en spids vinkel udplaceret målmanden.

Returkampen i Aarhus spilles søndag 12. maj klokken 18.

Lang vej til Europa

Hvis AGF går videre fra kampene mod AaB, skal de spille to kampe mod vinderen af kampene mellem Randers og SønderjyskE.

Vinderen af disse kampe går videre til den endelige kamp om en plads i Europa League, som står mod mesterskabsspillets nummer 3 eller 4.

Publiceret 05 May 2019 14:30