Patrick Mortensen efter sin scoring. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Patrick Mortensen efter sin scoring. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

AGF redder sig ny sæson i Superligaen:

Nu skal der spilles om Europa League-plads

Kontrolleret sejr i Sønderjylland sikrer overlevelsen

Af
Danni Paulsen

Nedrykningsspøgelset har aldrig rigtig luret i AGF denne sæson trods en plads i nedrykningsgruppespillet.

Mandag aften blev snakken om nedrykning da også endegyldigt sparket til hjørne, og AGF kan nu se frem mod muligheden for en Europa League-plads.

Med en yderst kontrolleret sejr 1-0-sejr i det sønderjyske, er AGF med 99,9 procents sikkerhed sikker på at ende blandt de to øverste i gruppespillet - med forbehold for en matematisk og mildest talt urealistisk mulighed for, at det kan glippe.

David Nielsens mandskab var ikke nødvendigvis det bedste, men det klart mest effektive.

De sønderjyske værter havde overtaget i størstedelen af 1. halvleg, men tidligere AGF-træner Glen Riddersholms kriseramte mandskab pakkede ikke de par gaver ud, som AGF-forsvaret forærede.

Efter 20 minutter havde Peter Christiansen en friløber, men AGF's polske målmand Kamil Grabara spillet en fremragende kamp og pillede bolden fra angriberen.

Fem minutter før pausen kom kampens enlige mål som trold af en æske, da Casper Højer Nielsen fik smidt et indlæg ind i feltet, hvor han ramte forward Patrick Mortensen, som koldblodigt satte en inderside på indlægget og styrede bolden i nettet.

"Vi kunne godt spille bedre, men de gode hold vinder også på dårlige dage, og det gjorde vi i dag. Mit mål er, at vi skal i Europa. Det her er et godt skridt på vejen, men der er selvfølgelig lang vej endnu. Det bliver kun svære kampe herfra," sagde målscorer Patrick Mortensen til Viasat efter kampen.

Den jævnbyrdige affære fortsatte i 2. halvleg, men AGF fik bedre styr på organisationen og de hårdt kæmpende sønderjyder.

Noget festfyrværkeri af en kamp var der ingenlunde tale om, og kontrolleret er bedst det ord, der beskriver aarhusianernes kamp. Og det er ikke så skidt endda for et hold, der haft sine problemer med at kontrollere kampene.

De tre vigtige point kom også i hus uden den store slinger i valsen trods et stort pres fra hjemmeholdet i kampens sidste minutter.

"Vi er superglade. Når man havner i sådan en gruppe er alt i spil, og nu er alt det fejet sikkert af banen," lød det fra cheftræner David Nielsen efter kampen.

Publiceret 15 April 2019 21:22