Lolenga Mock - til højre - er klar til at møde argentinske Mateo Damian Veron igen. De boksede i januar til et Team Sauerland-stævne i Struer, hvor Risskov-bokseren noget overraskende tabte.

Lolenga Mock - til højre - er klar til at møde argentinske Mateo Damian Veron igen. De boksede i januar til et Team Sauerland-stævne i Struer, hvor Risskov-bokseren noget overraskende tabte. Arkivfoto: René Schütze/ Ritzau Scanpix

Efter 28 års venten:

Veteran-bokser klar til VM-kamp i Viby Hallen

Risskov-bokseren Lolenga Mock får mulighed for at få revanche mod argentinsk bokser i Viby Hallen 18. maj

Af
Kim Skovrup Andersen

Boksning Efter et bittert nederlag i januar overvejede 46-årige Lolenga Mock at smide håndklædet i ringen og stoppe boksekarrieren, men nu venter en rematch mod argentinske Mateo Damian Veron.

Først blev det annonceret, at det var en kamp om IBA's Interkontentinentale titel, men det er nu blevet ændret til, at Risskov-bokserens jubilæumskamp nummer 60 som professionel bokser bliver en kamp om IBA-verdensmesterskabet. En titel, som hans tidligere sparringspartner Mikkel Kessler, også har været indehaver af.

Det sker lørdag 18. maj, når Viby Hallen danner ramme om kampen, der bliver stævnets hovedkamp.

"Jeg fik beskeden, mens jeg var midt i min træning. Og jeg måtte lige tage et par dansetrin, og så tilbage til træningen. Det er helt vildt, og jeg kan næsten ikke forstå det. Boksning reddede mit liv, og drømmen om at blive verdensmester drev mig fremad. Nu får jeg endelig chancen for en VM-titel efter 28 år som professionel. Det er en vanvittig følelse, siger Lolenga Mock og fortsætter:

"Jeg er super lykkelig, stolt og ydmyg. Det er ikke mange professionelle boksere, der får mulighed for at fejre 60 kamps jubilæum Og da jeg startede min karriere, havde jeg ikke troet, at jeg ville stå med 60 kampe på højeste niveau. At det så ovenikøbet bliver på hjemmebane, det kunne simpelthen ikke være bedre," siger Lolenga Mock, som senest har bokset en professionel kamp på hjemmebane tilbage i 2017 mod engelske Luke Robinson.

"Mock har fortjent det"

At jubilæumskampen bliver en rematch var af afgørende betydning for Risskov-bokseren. Og det har bokserens management, MTK Global, bakket op om. Den aarhusianske promotor Mohammad Therani fra kampsportcentret The Colosseum i Aarhus fik efter sigende overtalt bokseforbundet IBA til at sætte VM-bæltet på spil.

"Jeg ringede til IBA og sagde, at en kamp om Interkontinental-titlen ikke var godt nok, og at Lolenga Mock fortjener en kamp om VM-titlen og bad dem tjekke, hvad han har præsteret de seneste år. Jeg er godt klar over, at Mock ikke længere ligger i top på ranglisterne, men en stor del af det skyldes kampen i Tyskland i september sidste år, hvor kamplederen snød ham for sejren. Alt det forklarede jeg dem. Det tyggede de lidt på, og nu har de så officielt meldt ud, at kampen bliver om VM-bæltet. Det er fantastisk gode nyheder, og Lolenga Mock har fortjent den chance mere end nogen anden. Jeg glæder mig til samarbejdet med MTK Global og er sikker på, at vi i fællesskab får lavet en rigtig god aften for boksefans," siger Mohammad Therani, der har kendt Mock siden han kom til Danmark i 2003.

Lolenga Mock når at runde 47 år inden sin jubilæumskamp i Viby Hallen, hvor der ifølge promotoren er plads til 5-600 tilskuere. Der vil også være thaiboksekampe på programmet.

Publiceret 11 April 2019 06:00