I Aarhus har de 13 tennisklubber, der hører under Dansk Tennis Forbund, haft en fremgang på 459 medlemmer fra 2017 til 2018. Foto: Adobe Stock

I Aarhus har de 13 tennisklubber, der hører under Dansk Tennis Forbund, haft en fremgang på 459 medlemmer fra 2017 til 2018. Foto: Adobe Stock Yakobchuk Olena - stock.adobe.com

Se grafikken:

Medlemmerne strømmer til aarhusianske tennisklubber

Klubberne har gjort meget for at tiltrække nye medlemmer, og tiltagene har båret frugt

Af
Danni Paulsen

Tennissporten har kronede dage i disse tider.

Det er konklusionen, efter dugfriske tal fra Dansk Tennis Forbund (DTF) viser, at de danske klubber havde en markant medlemsfremgang i 2018.

Godt 2.000 flere danskere greb ketcheren og meldte sig ind i en klub under DTF i det forgangne år, og det glæder forbundsdirektøren.

”Det er en utrolig flot medlemsfremgang og på alle måder en fantastisk historie om samarbejdets ånd," siger Emil Bødker i en pressemeddelelse og fremhæver et samarbejde med DGI om at fremme foreningslivet i de danske sportsforeninger.

"Væksten er dog selvfølgelig klubbernes fortjeneste. De arbejder hårdt med tiltagene, og de dygtige trænere og frivillige skaber hver dag energi, smil og glæde ved spillet."

Stor vækst i Aarhus

En stor del af æren for den store fremgang kan tilskrives udviklingen i landets næststørste by. 14 tennisklubber i Aarhus tegner sig for en fremgang på hele 459 medlemmer.

AGF Tennis, der holder til på Terp Skovvej i Viby, har fået flest nye indmeldinger i 2018 og gik fra 315 til 432 medlemmer. Med 117 flere medlemmer er det samtidig den klub, har haft den største procentuelle vækst på hele 37,1.

I den noget mindre klub Stautrup IF har man haft haft den næststørste medlemsvækst på 27,6 procent.

Ifølge formanden for Stautrup IF - Tennis, John Voss Hansen, har man også gjort en stor indsats for at tiltrække tennisglade aarhusianere.

"Vi er meget glade for fremgangen og prøver stadigvæk at udvikle nye tiltag. Vi har prøvet at skabe lidt generel fokus på tennissporten, men vores fremgang har især været på ungdomsfronten, og det er vi glade for, fordi det er jo lidt en ældresport," siger foreningsformanden.

Gave til konfirmander

Sidste år forærede klubben medlemskaber til alle konfirmander i sognet, og det vil man også gøre i år. Og en del af de unge har ifølge formanden holdt ved.

Derudover samarbejder man med badminton- og bordtennisklubben om at tilbyde en måneds prøvemedlemskab på tværs af sportsgrenene.

"Vi gør meget for at tiltrække folk, men vi kan bestemt også mærke, at tennissporten stiger lidt i popularitet," fortæller John Voss Hansen.

Han fortæller, at klubben har plads til omkring 250-260 medlemmer i alt.

"Kommer vi derop, begynder det nok at knibe lidt med muligheder for at booke baner, men vi håber på en fortsat fremgang, og så må vi se det an."

I Aarhus, Skanderborg, Favrskov og de to Djursland-kommuner er medlemstallet samlet steget med 638 personer.

Herunder kan du se, hvordan medlemsudviklingen i Aarhus-klubberne har været:

Publiceret 10 April 2019 14:46