Fotocollage: REUTERS/Aleksandra Szmigiel/Ritzau Scanpix/ Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Se billederne:

Kæmpe løbefest i Aarhus fik royalt besøg

Et vellykket VM Cross blev lørdag afholdt ved Moesgaard Museum i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

Solen stod flot på himlen med kun ganske få skyer omkring sig, og vinden fik de mange nationers flag til at blafre, da Aarhus lørdag var vært for VM Cross. Omkring banen ved Moesgaard Museum havde adskillige mennesker fra vidt forskellige dele af verden fundet vej frem til en af de største sportsarrangementer, der nogensinde er blevet afholdt på dansk jord.

Blandt de mange gæster var der også royalt besøg, da kronprins Frederik overværede løbene og fik lov til at skyde et enkelt af dem i gang samt overrække medaljer til vinderne af guld, sølv og bronze i kvindernes konkurrence. Den danske kronprins skulle også have deltaget i arrangementets motionsløb, men måtte i ugens løb melde fra på grund af en skade.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

Danske Anna Emilie Møller leverede en af de helt store overraskelser ved løbet, da hun i kvinders konkurrence kom i mål som nummer 15 foran alle ikke-afrikanske løbere. Læs mere om hendes præstation herunder.

Selvom flere danskere og andre europæere stillede op ved årets VM Cross, så var det afrikanerne, der dominerede løbene. I kvindernes konkurrence vandt Hellen Obiri fra Kenya foran Dera Dida og Letesenbet Gidey fra Etiopien i tiden 37 minutter og 51 sekunder.

I mændenes konkurrence vandt Joshua Cheptegei fra Uganda foran sin landsmand Jacob Kiplimo , imens bronzen gik til den dobbelte forsvarende mester, Geoffrey Kamworor, fra Kenya.

I stafet-konkurencen vandt Etiopen guld, og det gjorde landet også i U20-konkurencen for kvinder og mænd.

Over 60 TV-stationer fra hele verden har i dag sendt live fra cross-banen ved Moesgaard Museum i Aarhus. Det store sportsarrangement har haft et budget på 15 millioner kroner.

Publiceret 30 March 2019 14:59