Danske Anna Emilie Møller fik en fantastisk placering ved VM Cross i Aarhus.

Danske Anna Emilie Møller fik en fantastisk placering ved VM Cross i Aarhus. Foto: Aleksandra Szmigiel/ Ritzau Scanpix

En af de største bedrifter nogensinde: Ung dansker overrasker alle ved VM Cross i Aarhus

Det unge danske løbe-håb Anna Emilie Møller fik en fantastisk placering ved VM Cross

Af
Jonas Wrede Hansen

21-årige Anna Emilie Møller har netop leveret en fantastisk præstation ved dagens VM Cross i Aarhus. På banen ved Moesgaard Museum lavede hun den største overraskelse ved kvindernes løb, da den danske løber kom i mål på en flot 15.-plads foran alle ikke-afrikanske løbere.

Den unge løber startede ud i et højt tempo og kom hurtigt op i den pæne del af løbet blandt de mange afrikanske favoritter. Anna Emilie Møller holdt placeringen blandt de 20 bedste, og kort før mål overhalede hun endda to afrikanske konkurrenter, så hun kunne løbe i mål på en flot 15.-plads. Det er en bedrift, der allerede af flere er blevet kaldt en af de største nogensinde i dansk løbe-sammenhæng.

Den 21-årige dansker var da også noget begejstret, da hun kort efter, hun var nået i mål, blev interviewet til TV2.

"Jeg er virkelig tilfreds. Jeg tror, jeg fik lagt fornuftigt ud, men det var stadigvæk sindssygt hårdt," lød det fra en forpustet Anna Emilie Møller.

15.-pladsen er også en stor forbedring i forhold til danskerens VM Cross-løb for to år siden i Kenya, hvor hun fik en 69.-plads.

Dagens VM Cross-løb for kvinder blev vundet i tiden 37 minutter og 51 sekunder af Hellen Obiri fra Kenya foran Dera Dida og Letesenbet Gidey fra Etiopien. Anna Emilie Møller kom i mål et minut og 37 sekunder efter vinderen.

Publiceret 30 March 2019 14:06