Kronprinsen kickstarter sin træning til Royal Run ved at deltage i VM Cross 30. marts i Aarhus. Foto: Lars Møller

Kronprinsen skulle have deltaget i VM Cross 30. marts i Aarhus. En overbelastning har dog sat en stopper for det. Foto: Lars Møller

Kronprins Frederik dropper at løbe med ved VM Cross i Aarhus

Kronprinsen vil dog alligevel spille en rolle ved lørdagens løbefest

Kronprins Frederik kommer ikke til at være en ligeså stor del af VM Cross i Aarhus, som han og arrangørerne havde håbet på. Kronprinsen har nemlig på grund af en overbelastning i knæet været nødt til at melde fra til den del af VM Cross, der er for motionister. Det oplyser Dansk Atletik i en pressemeddelelse.

Kronprinsens skal dog både overrække medaljer til seniorkvinderne og skyde flere af løbene i gang ved VM i

"H.K.H. Kronprinsens rolle som starter for såvel de største talenter i verden og for motionsstafetten udtrykker på fornemste vis hele visionen bag VM Cross i Danmark. Mændenes U20 klasse indeholder de absolut største løbetalenter verden har at byde på; udøvere, som H.K.H. Kronprinsen sandsynligvis vil gense i kommende år i kraft af sin rolle som IOC-medlem. Og senere vil han sende motionsstafetterne med folk i alle aldre afsted. Den rolle synes vi repræsenterer ånden i det danske VM-værtskab; en løbefest for alle med alle," fortæller direktør i Dansk Atletik, Jakob Larsen, i pressemeddelelsen.

Trods de manglende royale ben på løbedistancerne, så er der stadigvæk udsigt til, at lørdag bliver en stor løbefest i Aarhus. De store løbestjerner er begyndt at ankomme tilbyen for at træne. Mere end 90 pressefolk fra hele verden er akkrediteret VM Cross, eventen transmitteres i 45 lande, og elitefeltet er rekordstort. En gigantisk målportal er ved at blive bygget op ved foden af Moesgaard Museum, og løbere på alle niveauer benytter i disse dage chancen til at afprøve den afmærkede rute.

jwh

Programmet for VM Cross:

  Kl. 9.00 DM Cross Country UNGDOM

  Kl.10.30 Velkomstceremoni

  Kl. 11.00 Stafet 4 x 2 km

  Kl. 11:35 U20 Kvinder 6 km

  Kl. 12.10 U20 Herrer 8 km

  Kl. 12.45 Medaljeceremoni WU20 Kvinder

  Kl. 13.00 Senior Kvinder (plus VM-løbet ' "The Search")

  Kl. 13.45 Medaljeceremoni U20 Herrer

  Kl. 14.00 Senior Herrer (plus VM-løbet ' "The Search")

  Kl. 14.45 Medaljeceremoni Senior Kvinder

  Kl. 14.50 Medaljeceremoni Senior Herrer

  Kl. 15.00 MOTIONSLØB: 4 X 2 KM ' Stafet

  Kl. 15.45 MOTIONSLØB: 2 km ' Sprint

  Kl. 16:15 MOTIONSLØB: 4/8/12 km ' Cross/Trail

Publiceret 26 March 2019 17:41