Jens Gjesing er tilbage, hvor det hele startede på anlægget ved Vejlby Stadion.

Jens Gjesing er tilbage, hvor det hele startede på anlægget ved Vejlby Stadion.

Fra fodboldinvalid til cheftræner:

Jens Gjesing er tilbage i sin barndomsklub

Efter nogle særdeles hårde og uheldige år som professionel fodboldspiller, forsøger Jens Gjesing nu at nå til tops ad trænervejen. Første store stop er for VSK Aarhus, som ligger i Danmarksserien

Af
Kim Skovrup Andersen

fodbold Det sørgmodige blik forsvinder nok aldrig helt fra hans ansigt, når snakken falder på den lovende fodboldkarriere i hjerteklubben AGF. En fodboldkarriere, der sluttede brat som 26-årig med den tredje korsbåndsskade i højre knæ på få år.

Jens Gjesing i kamp for AGF tilbage i 2008, Her mod SønderjyskEs Ken Ilsø Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Jens Gjesing i kamp for AGF tilbage i 2008, Her mod SønderjyskEs Ken Ilsø Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix Scanpix

I dag jagter den 33-årige Jens Gjesing nu sejre som træner. Han har skrevet en 2-årig kontrakt som cheftræner for fusionsklubben i nordbyen - VSK Aarhus - hvor barndomsklubben Vejlby IK er den ene part, mens den anden er traditionsrige Skovbakken.

"Jeg var relativt uheldig i min fodboldkarriere og er som sådan kommet videre. Der vil altid være en nag af bitterhed i mig, der kan poppe frem i ny og næ, men altså det er absolut til at leve med. Jeg har fundet mig til rette i det, og så får jeg noget af det samme gennem trænergerningen, og det hjælper på det. Jeg kan mærke, at det sitrer og bobler i mig for at komme i gang, og når jeg har det sådan her, går jeg 'all in'," siger han og fortsætter:

"Jeg søger selvfølgelig stadig den dér spænding, som er i fodboldspillet. Den er der til tider i træning, men mest i kampene. Og den spænding er der sgu stadig, hvis ikke mere som træner. Jeg trives med at have overblikket og tage beslutninger. Det har jeg det rigtig fint med."

Tredje trænerjob

Han snuste først til trænergerningen i Fuglebakken i Jyllandsserien, senere Aarhus Fremads andethold i Danmarksserien, inden hjemstavnen kaldte.

"Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle tilbage hertil, da jeg fik tilbuddet om at blive førsteholdstræner. Og det ligger da i baghovedet, at klubben er en del af del af det, jeg var med i fra barnsben, og det har jeg det godt med. Der var da også en spiller fra andetholdet, som kender mig fra gamle dage, der sagde 'Velkommen hjem', og den følelse har jeg haft. Det har føltes meget rigtigt at vende tilbage hertil med mange af de samme mennesker i klubben. Jeg kan godt lide stedet heroppe og atmosfæren. Der er altså et eller andet specielt heroppe. Og der er et kæmpe uforløst potentiale i klubben set som helhed med et stort anlæg og masser af spillere. Der er grobund for at blive en meget spændende klub i min optik," fastslår Jens Gjesing.

I øjeblikket er han i gang med at tage en professionsbachelor som overbygning på sin markedsføringsøkonom uddannelse på Erhvervsakademiet i Viby. Derudover bygger han hele tiden på med trænerlicenser, hvor han kunne begynde nogle niveauer længere oppe, fordi han han har spillet på Superliga-niveau.

"Jeg har selvfølgelig ambitioner, men ved også, at fodbold kan gå vanvittig hurtigt den ene eller anden vej. Men det går nok ikke lige så hurtig ned ad bakke som træner, som det kan gøre som spiller. Men jeg er bevidst om, at det kan være små ting, der gør at man kommer gennem nøglehullet. Jeg har som sådan ikke travlt lige nu. Vi går efter at rykke op i 2. division, og er tre point efter Nørresundby, og det her er et fint sted for mig at være og udvikle mig," siger han.

Det hvide AGF-hjerte banker stadig i brystet på Gjesing.

"Jeg tænker ikke så meget på at blive Superligatræner på nuværende tidspunkt, men det ligger derud i horisonten, og der er jo nogen, der skal træne der, og hvorfor skulle det ikke være mig. Der er jeg sgu optimist og siger til mig selv, at det lige så godt kunne blive mig ,som det kan blive en anden. At nå op på det niveau ville være spændende og meget tilfredsstillende," siger Jens Gjesing.

På lørdag får Jens Gjesing så sin cheftrænerdebut for VSK Aarhus, når holdet hjemme på Vejlby Stadion tørner sammen med Lystrup IF i et lokalbrag. Kampen bliver fløjtet i gang klokken 13.

Jens Gjesing har fundet sig til rette hos VSK Aarhus, og nu gælder det om at rykke op i 2. division.

Jens Gjesing har fundet sig til rette hos VSK Aarhus, og nu gælder det om at rykke op i 2. division.

Publiceret 22 March 2019 07:00