Kasper Lunding har været en af AGF's bedste spiller i år med to mål og et oplæg. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Kasper Lunding har været en af AGF's bedste spiller i år med to mål og et oplæg. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Teenage-åbenbaring forlænger med AGF

Kasper Lunding og AGF har lavet en ny aftale frem til sommeren 2022

Af
Anders Munk Povlsen

FODBOLD Navnet Kasper Lunding vækkede nok ikke for alvor genklang hos mange AGF-fans før denne forårssæson. Men siden den første kamp i foråret har den ene gode indsats afløst den anden for AGF-talentet, og den 19-årige har med to mål været en af de bedste AGF-spillere i foråret.

De gode præstationer førte dog også hurtigt til bekymring blandt AGF-fans, for den unge spillers kontrakt stod indtil i dag til at udløbe til nytår. Han ville således fra sommer kunne tale med andre klubber om at skrive kontrakt, uden at AGF ville få en krone for ham.

Nu kan fansene ånde lettet op. AGF oplyser i en pressemeddelelse, at kontrakten med den 19-årige offensivspiller nu er forlænget frem til 2022. Forlængelsen med Kasper Lunding glæder sportschef i AGF, Peter Christiansen, der ser et stort potentiale i spilleren.

”Kasper Lunding er en spiller med unikke offensive kvaliteter, og han har flyttet sig meget som spiller det seneste halve år. Han har blandt andet fået en større forståelse af, at fodbold går begge veje, og selvom der er lagt på både fysisk og i den defensive del af spillet, så har han på det område stadig masser af udviklingspotentiale. Kasper har igennem længere tid arbejdet fokuseret med sin fodbold - det har virkelig klædt ham, og det kan både vi og ham selv nu også nu se effekten af,” siger Peter Christiansen.

Peter Christiansen glæder sig over Kasper Lundings øjeblikkelige succes. Han mener, den er et udtryk for en fokuseret indsats fra klubbens ungdomsafdeling.

”Vi har hele vejen igennem haft et håb om at se ham udfolde sit talent på det øverste niveau og gøre sig gældende, som han gør nu. I den forbindelse skal vi ikke glemme at rose de ungdomstrænere, ledere og specialister, der har været inde over hans udvikling her i klubben. Det er virkelig godt arbejde at fremelske en spiller med en værktøjskasse af kompetencer, som dem Lunding er i besiddelse af,” tilføjer sportschefen.

AGF ville mig og jeg ville klubben

Kasper Lunding startede med at spille fodbold som seks-årig i AGFs samarbejdsklubb, Vejlby-Risskov Idrætsklub. Som 12-årig gik turen så til AGF, hvor han fik sin første ungdomskontrakt i 2015.

”Det er en fantastisk følelse. AGF er en god klub at spille i, så jeg er rigtig glad i dag. AGF ville mig, og jeg ville klubben, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg gerne ville forlænge min kontrakt, da muligheden bød sig. Det giver noget ro, og nu kan jeg fokusere på min udvikling og mit spil og på at blive bedre til at holde et stabilt niveau og levere over længere tid. Nu ser jeg frem til at udvikle mig i de kommende år og være med til at bidrage på holdet,” siger Kasper Lunding.

Kasper Lunding har siden sin debut i sommeren 2017 spillet otte kampe for AGF.

Publiceret 15 March 2019 18:38