Lisa Kjær Gjessing - til højre - har endnu ikke prøvet at tabe som para-taekwondo-kæmper. Foto: Anita Graversen

Lisa Kjær Gjessing - til højre - har endnu ikke prøvet at tabe som para-taekwondo-kæmper. Foto: Anita Graversen GRAVERSEN ANITA

Har aldrig tabt:

Risskov-kæmper jagter sin femte VM-titel i Tyrkiet

Lisa Kjær Gjessing fra Risskov Taekwondo Klub skal forsvare sit VM-guld og sin førsteplads på verdensranglisten 5.-6. februar i tyrkiske Antalya

Sport Efter syv måneders kamppause på grund af en brækket arm, som hun pådrog sig i sidste års EM-finale, er Lisa Kjær Gjessing igen klar til at vise, at hun er verdens bedste taekwondokæmper med et handicap. Den suveræne danske verdensetter, der endnu aldrig har prøvet at tabe, sigter benhårdt efter at føje endnu en guldmedalje til samlingen.

"Jeg vil selvfølgelig gerne vinde guld, men jeg vil også gerne vise, at jeg har forbedret mig. Vi ved, at konkurrenterne kigger på mig, så det er nødvendigt, at jeg udvikler mig og bygger på. Det sidste halve år har vi virkelig lagt mange kræfter i at putte lidt mere i min værktøjskasse, og VM er første mulighed for at se effekten af det arbejde," siger Lisa Kjær Gjessing i en pressemeddelelse.

Op til VM har hun finpudset formen med et træningsophold hos Peak Performance i Miami.

"Det var en rigtig god lejr, og jeg føler mig i rigtig god form. Det var en mulighed for at få super sparring og for at fokusere på taekwondo uden at have arbejde og madpakker i hovedet," siger hun.

VM i Antalya foregår 5.-6. februar og er startskuddet på en sæson, hvor Lisa Kjær Gjessing kommer til at deltage i flere turneringer end sædvanligt. Det gælder nemlig for danskeren om at holde sin topplacering på verdensranglisten, hvor de fire bedste automatisk kvalificerer sig til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020. Allerede ugen efter VM er hun derfor i aktion igen ved de åbne afrikanske mesterskaber.

Med i den danske landsholdstrup er også det 17-årige aarhusianske talent Adam Juel Carton, der skal deltage i sit første VM.

ksa

Publiceret 31 January 2019 14:15