Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Rådmand: Disse seks fodboldklubber skal have nye kunstgræsbaner

8,9 millioner kroner skal bruges til at give tilskud til anlæg af nye baner

Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (RV) er klar til at give i alt seks fodboldklubber tilskud til nye kunstgræsbaner.

Det er fodboldklubberne i Skødstrup, Mårslet og Stavtrup, som rådmanden nu spiller på banen sammen med de tre klubber Lystrup IF, Fuglebakken KFUM og AIA Tranbjerg, som han tidligere har foreslået som steder til nye kunstgræsbaner.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I forbindelse med det netop indgåede budgetforlig blev der afsat 8,9 millioner kroner til sport- og fritidsfaciliteter. Pengene, som kommunen forventer at få fra en statslig pulje, foreslår rådmanden nu, at byrådet bruger til at støtte byggeri af nye kunstgræsbaner i Skødstrup, Mårslet og Stavtrup.

”Vi har et kæmpe behov for idrætsfaciliteter i Aarhus. Jeg gik til budgetforhandlinger med et ønske om penge til flere kunstgræsbaner. Derfor er jeg glad for, at det i forhandlingernes sidste minutter lykkedes at få afsat penge til området, så vi nu har mulighed for at støtte yderligere tre baner,” siger Rabih Azad-Ahmad.

I det foregående budgetforlig blev der afsat penge til tre kunstgræsbaner. Derfor har Aarhus Kommune netop afsluttet en ansøgningsrunde til nye baner. Aarhus Kommunes Sport- og Fritidsforvaltning har prioriteret ansøgningerne på baggrund af en række kriterier.

På den baggrund besluttede rådmanden i september at indstille Lystrup IF, Fuglebakken KFUM og AIA-Tranbjerg til af få tilskud til kunstgræsbaner. Nu foreslår han, at pengene fra det seneste budgetforlig bruges til de tre næste klubber på prioriteringslisten.

”Vi har haft en grundig proces, der har vist, at der er flere klubber og bydele, som har behov for en kunstgræsbane. Så jeg synes, at det er helt naturligt, at vi nu kigger på de næste på prioriteringslisten. Det vil give et mærkbart løft med seks nye baner," siger rådmanden.

Hos Venstre glæder man siger over udsigten til flere kunstgræsbaner i Aarhus.

"Det er nu lykkes at overbevise rådmanden om at sætte navn på de sidste tre kunstgræsbaner," siger Gert Bjerregaard (V), medlem af Kulturudvalget i Aarhus, i en pressemeddelelse. hvori han fortsætter:

“Vores anbefaling til de tre nye kunstgræsbaner har været Skødstrup, Stavtrup og Mårslet - derfor er vi naturligvis glade i Venstre for opbakning fra rådmanden."

Med de seks nye kunstgræsbaner, vil der være i alt 19 kunstgræsbaner i Aarhus Kommune.

Forudsætningen for de 8,9 millioner kroner er, at Aarhus Kommune får andel i den præmie, som regeringen har besluttet tilfalder kommuner, der nedsætter skatten i 2019.

Forligspartierne forventer af få en præmie på i alt 48,9 millioner kroner, fordi kommunen nedsætter dækningsafgiften.

Byrådet tager stilling til rådmandens indstilling i løbet af efteråret.

dp

Publiceret 02 October 2018 00:00