Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Tæt på vild rekord: Aarhusianer med længste spring i over 20 år

Janne Nielsen fra Aarhus 1900 var blot 21 centimeter fra at slå dansk rekord i trespring, da hun søndag stillede op ved de franske mesterskaber

Af
Jonas Wrede Hansen

atletik Det er på samme tid en glad og en lidt ærgerlig Janne Nielsen, som Lokalavisen Aarhus onsdag snakker med. På den ene side glæder hun sig over, at hun søndag slog personlig rekord med et trespring på hele 13.63 meter, hvilket er det bedste spring, en dansker har foretaget i disciplinen i over 20 år. På den anden side ærgrer hun sig over, at det ikke var nok til at sikre EM-kvalifikationen.

jeg ved, at der venter mere rundt om hjørnet

"Det var en rigtig god oplevelse, men jeg er sjældent helt tilfreds, for jeg ved, at der venter mere lige rundt om hjørnet," fortæller hun til Lokalavisen Aarhus.

Det var ved de franske mesterskaber i Albi, at den 25-årige Aarhus 1900-springer i weekenden foretog det imponerende spring, som samtidig var en forbedring på ti centimeter i forhold til Janne Nielsens tidligere personlige rekord.

"Jeg er i rigtig god form for tiden, og jeg ved, at jeg kan gøre det endnu bedre. Mit mål er at kvalificere mig til EM i Berlin," fortæller Janne Nielsen, som har et par stævner endnu til at opnå kvalifikationen til EM, som starter om under en måned.

Tæt på dansk rekord

Weekendens flotte spring i det franske placerede Janne Nielsen på en sjetteplads i turneringen og var samtidig blot 21 centimeter fra at sikre den 25-årige aarhusianer den danske rekord i trespring. Selv tager hovedpersonen det stille og roligt, imens hun fokuserer imod kvalifikationen til EM.

"Jeg har et stævne i Lyon på tirsdag, hvor jeg kan kvalificere mig, og så er der et par stævner mere, hvis det ikke går på tirsdag. Det er særdeles realistisk, at jeg kan komme til EM," lyder det selvsikkert fra Janne Nielsen.

Den 25-årige Aarhus 1900-atlet kommer oprindeligt fra Kolding, men flyttede som 18-årig til Aarhus for at udvikle sit atletik-talent.

De seneste tre år har hun ved siden af Aarhus 1900 også været tilknyttet et atletik-hold i franske Bordeaux, og det var for det hold, hun i weekenden deltog for ved de franske mesterskaber.

Ved siden af atletikken studerer Janne Nielsen på Aarhus Universitet.

Publiceret 11 July 2018 15:38