AGF-formand Lars Fournais indvier John Stampes Plads foran Ceres Park. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

AGF-formand Lars Fournais indvier John Stampes Plads foran Ceres Park. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Efter mange års røde tal: AGF-formand lover overskud inden for 'overskuelig fremtid'

Bestyrelsesformanden i AGF bedyrer i podcast, at han forventer sorte tal på bundlinjen snart

Af
Danni Paulsen

Fodbold Lars Fournais har været bestyrelsesformand for AGF A/S siden 2012. Og hvert eneste år som formand har han måttet præsentere et underskud for sine aktionærer.

Faktisk skal vi helt tilbage til regnskabsåret 07/08 for at finde seneste overskud - og det var et særdeles beskedent af slagsen.

Men inden længe kan selskabet præsentere et plus på bundlinjen. Det lover bestyrelsesformand Lars Fournais i et nyt afsnit af AGF-podcasten Talehuset.

"I modsætning til tidligere har vi nu en sund økonomi, selvom vi har lavet lidt underskud de senere år. Fremadrettet vil vi også se år, hvor der vil være underskud. Specielt i de år, hvor det ikke lykkes at sælge spillere, så vil man lave underskud i fodbold. Men vi vil også inden for en overskuelig fremtid se nogle overskud i AGF," lover Lars Fournais i podcasten.

Indeværende regnskabsår ender med stor sandsynlighed med et større millionunderskud (halvårsregnskabet udviste et minus på fire millioner), og det skyldes, at målet om top 6 ikke blev indfriet.

"Økonomien er i kontrol. Lad mig sige det på den måde. Vi laver nogle budgetter, hvor vi prøver at sikre, at hvis vi når vores sportslige mål, så har vi en økonomi i balance - vel at mærke før vi snakker transferindtægter. Havde vi leveret det, vi skulle sportsligt i år, så havde vi en økonomi, der var i fuldstændig balance," bedyrer formanden, som har kunnet glæde sig over en øget omsætning og sponsorindtægt.

Jeg ser gerne fremadrettet, at vi ikke skal bede vores aktionærer om flere penge for at dække underskud

AGF har indeværende og sidste sæson været i nedrykningsfare. En nedrykning koster efter sigende mellem 25 og 30 millioner kroner, og AGF har en egenkapital på 34 millioner. Klubben ville dog sagtens kunne overleve en nedrykning, siger Fournais i podcasten.

"Det er egentlig en absurd diskussion, for der vil altid være kræfter omkring AGF, der vil bære det videre. Hvis vi har brug for penge, vil vi kunne finde dem ved at gå til vores aktionærer."

Så klubben er ikke sårbar?

"Jo, selvfølgelig er vi sårbare, og en nedrykning vil være forfærdelig og kritisk. Det vil det være for alle klubber. Men det er ikke noget, der vil true vores overlevelse. Det vil bare være noget rigtig møg, og derfor skal vi ikke rykke ned mere," slår bestyrelsesformanden gennem seks år fast og understreger, at AGF skal ligge i den øverste halvdel af Superligaen.

I har haft en del aktieemissioner, hvor I må bede aktionærerne om hjælp. Forventer du at skulle ud med hatten i hånden igen?

"Ja, det gør jeg. På et eller andet tidspunkt. I vores vedtægter har vi lov til at lave en rettet emission hvert eneste år. Det vil sige, at vi egentlig kan gå ud og få tilført midler hvert år, hvis vi har behov for det. Det vil ske på et eller andet tidspunkt i fremtiden," siger Lars Fournais og lader forstå, at det kunne være i forbindelse med oprettelsen af et akademi, eller hvis der skal bygges et nyt stadion.

"Hvis vi finder gode ting, vi gerne vil investere i, og vi ikke kan finde pengene over driften, så kan det være en god idé at spørge aktionærerne, om de vil være med. Men jeg ser gerne fremadrettet, at vi ikke skal bede vores aktionærer om flere penge for at dække underskud, som det har været tidligere år, men for at investere fremadrettet i ting, som kan gøre vores fundament endnu stærkere."

Det nyeste afsnit af Talehuset udgives torsdag kl. 16. Du kan hente det i iTunes, på Spotify og hvor du ellers lytter til podcasts. Eller herunder:

Publiceret 17 May 2018 15:00