15-årige Albert Værum Mikkelsen alias zER0b0y er den ene af de fem spillere på AGF Esports CS:GO-hold.

15-årige Albert Værum Mikkelsen alias zER0b0y er den ene af de fem spillere på AGF Esports CS:GO-hold.

CS:

GO-ekspert: AGF Esport kan ikke både blæse og have mel i munden

Kommentator Niels “rizc” Topp roser AGF for det nye e-sport-projekt, men tvivler på at alle ambitioner kan indfries

Da e-sport-projektet AGF Esport tirsdag blev offentliggjort på et pressemøde, var ejerne, AGF, Systematic og Esport Service, meget ydmyge omkring satsningen.
Fokus er på at talentudvikle i en fremadstormende milliardsportsgren, lod trekløveret forstå.
Alligevel erklærede man, at AGF Esports CS:GO-hold (Counter-Strike) skal være et internationalt tophold inden for tre år.
LÆS OGSÅ: AGF Esport skal være rugekasse for talenter
En målsætning, der for kendere af sporten forekommer at være endog meget ambitiøs. Også ekspert, tv-kommentator og aarhusianer Niels “rizc” Topp, der blandt andet har siddet bag mikrofonerne, når DR3 har livetransmitteret en turnering.
Han har stor ros tilovers for projektet, men tror ikke, at det er foreneligt både at talentudvikle og have et hold med i verdenstoppen.
"Det skal de finde ud af, for jeg tror ikke, at man både kan have et internationalt tophold og være fokuseret på talentudvikling. Jeg tror enten, at man skal sige A eller B og så gå med det valg. Jeg har ikke set eksempler i e-sporten på nogen, der har formået begge dele," siger Niels Topp til Lokalavisen Aarhus.
LÆS OGSÅ: Århus Akademi satser på e-sport
Det betyder dog ikke, at han ikke tror på, at holdet kan blive en del af den internationale top.
"Jeg kan ikke sige, at det er urealistisk, for modsat eksempelvis fodbold, hvor man ved, at Barcelona nok stadig er et internationalt tophold om tre år, så har man ingen anelse om, hvordan det her hold vil klare sig, og om e-sporten som helhed er et helt andet sted om tre år. Det hele går meget hurtigt lige nu, og der er mange ukendte faktorer, men AGF Esport sætter det som en målsætning, og jeg synes, det er rigtig godt, at man har ambitioner med det, man laver," siger kommentatoren og fortæller, at holdet, der skal holde til på Stadion Allé, nu har fået det, der skal til for at lykkes.
"Om de når det eller ej må fremtiden vise. Der skal i hvert fald penge til. Men det, jeg hører fra dem, er, at de har adskillige fuldtidsansatte og får en god træner, og som jeg ser det, så har de alle de faciliteter, der skal til for at holdet kan nå dets potentiale om tre år."
Artiklen fortsætter under billedet. Herunder kan du se video fra pressemødet i tirsdags, hvor projektet blev offentliggjort.

Danmarks største talenter

At holdet har et kæmpe potentiale er der slet ingen tvivl om, understreger Niels Topp.
AGF Esports CS:GO-hold består af fem unge herrer fra Rydhave Slots Efterskole nord for Holstebro. Holdet gik før under navnet HS PÅ LAGER og er nummer 311 på verdensranglisten.
"De er heller ikke på den danske top 10, men i periferien. Men de har så meget potentiale på det hold, og på den danske top 10 er der ikke noget hold, som er så ungt som dette. Alle spillere er i gennemsnit tre-fem år ældre. Så de har en del år til at nå det niveau, og det skal nok ske," bedyrer Niels Topp, som ikke mener, at AGF kunne have samlet et bedre hold op. 
"Det skal de have ros for. Det er det eneste rigtige valg. De fem spillere på det hold er de største talenter i Danmark lige nu, som ikke er på den professionelle scene. Det er ingen tvivl om, at det er det mest spændende hold at følge de næste tre år."
Herunder kan du se AGF Esports nye CS:GO-hold spille og vinde finalen i en ESL PRO GAMING-turnering for danske skoler i december.

Publiceret 11 January 2018 18:00