AGF Esport skal være rugekasse for talenter

Den nye organisation får til huse på Stadion Allé

Tirsdag eftermiddag blev e-sport-projektet AGF Esport præsenteret på et pressemøde hos IT-virksomheden Systematic, der er hovedsponsor og medejer af holdet.
På pressemødet kom det frem, at der ikke bliver tale om et decideret hold, men nærmere en e-sport-organisation med fokus på at udvikle talenter i en ung alder.
AGF Esport starter ud med at have et Counter-Strike-hold (CS:GO) tilknyttet bestående af unge drenge fra Rydhave Slots Efterskole. Holdet gik før under navnet HS PÅ LAGER og var nummer 258 på verdensranglisten.
Rydhave Slots Efterskole regnes for landets bedste e-sport-efterskoler, og AGF Esport har i forbindelse med satsningen indgået aftaler med forskellige efterskoler rundt om i landet. Derudover har man to FIFA-spillere tilknyttet.
Ambitionen er, at AGF Esports CS:GO-hold skal være internationalt tophold inden for tre år, og inden for FIFA skal organisationen i 2019 være repræsenteret med en spiller i den danske top fem og to talenter i top ti.
LÆS OGSÅ: AGF ind i esport: Laver hold sammen med aarhusiansk it-gigant
"Vi har kigget på e-sport i længere tid og har set, at det har taget Danmark og verden med storm. Det er en branche i enorm vækst, og der kan drages mange spændende synergier til vores daglige arbejde - både sportsligt og kommercielt," lød det fra AGF's adm. direktør Jacob Nielsen, som glæder sig over samarbejdet med aarhusianske Systematic.
"Vi skulle have en økonomisk håndsrækning, hvis det her skulle sættes i søen, og det har vi fået sammen med en seriøs samarbejdspartner i Systematic. Vi har flirtet sammen i et par år, men Michael (CEO for Systematic, red.) er ikke så interesseret i fodbold, men e-sport var straks mere interessant."
Opbakningen fra Systematic og den tredje stifter af AGF Esport, firmaet Esport Service, gør ifølge Nielsen, at satsningen ikke er så stor for AGF's vedkommende, hverken økonomisk eller organisatorisk.
"Vi skal stadig koncentrere os om vores kerneforretning, så spar bare de humoristiske spørgsmål angående vores nuværende position i fodbold," lød det fra AGF-direktøren.
Se pressemødet herunder. Artiklen fortsætter under videoen.

Hjemmebane på Stadion Allé
AGF Esport får til huse i Ceres Park & Arena, hvor der bliver trænings- og opholdsfaciliteter for spillerne.

"Det er en helt ny mulighed, der her åbner sig for de bedste esports-talenter i Danmark. Vi kan kun udvikle talenter til en vis grænse. Nu får de muligheden for at tage skridtet videre i et professionelt, sundt og godt miljø. Så vi glæder os over samarbejdet og ser frem til at levere forhåbentlig mange talenter i de kommende år til AGF Esport," siger Kaare Heide-Ottosen, der er forstander på Rydhave Slots Efterskole, i en pressemeddelelse.
Talentaspektet i projektet gjorde, at Systematic hoppede med på vognen, forklarer direktøren for softwarevirksomheden.

"Esport passer rigtig godt til vores brand og til vores branche. Men vi er også i høj grad med i projektet, fordi vi også gerne vil bidrage til udvikling og vækst i Aarhus, og ikke mindst til at lokale talenter kan få lov til at vokse og udvikle sig her i byen," siger Michael Holm, der er CEO i Systematic, hvis mand i bestyrelsen for AGF Esport bliver håndboldtræner Peter Bredsdorff Larsen, der til daglig er cheftræner for Bjerringbro-Silkeborg.
LÆS OGSÅ: Århus Akademi satser på e-sport

AGF Esports tredje partner er, Esport Service, der arbejder med undervisning, træning, events og online-ligaer, skal til daglig drive AGF Esport ud fra basen i Ceres Park & Arena.

"Vi vil finde de bedste unge danske spillere og så udvikle dem i de fantastiske rammer, AGF Esport får til sin rådighed, og dermed skabe spillere, der så kan komme videre til den internationale verdenstop," siger den kommende sportschef i AGF Esport, Michael Rüsz fra Esport Service, i pressemeddelelsen. 

Publiceret 09 January 2018 13:51