Rubén Sellés efter sin første træning på Fredensvang.

Rubén Sellés efter sin første træning på Fredensvang.

Spanier med dirigentstokken til årets første AGF-træning

Hvad fik Rubén Sellés til at forlade en Champions League-klub til fordel for AGF? Mød klubbens nye assistenttræner her

"No! No! No! NO! Waaaait!"
Engelsk med et umiskendeligt, spansk strejf gjaldede ud over den nye kunstbane på Fredensvang torsdag formiddag.
AGF var på træningsbanen for første gang efter juleferien, men det var også første træningsseance for klubbens nye assistenttræner Rubén Sellés.
Torsdag lærte spillerne for alvor den 34-årige spanier at kende, da han med stor autoritet tog kontrol over træningen og nøjsomt dirigerede truppen med pegefingre, fagter og råb.
Altsammen mens chefen, David Nielsen, stod i baggrunden og observerede. Tydeligt tilfreds.
"Nu er den rigtige mand her. Ham, som jeg håbede, vi kunne få, og det er dejligt. Det er en god følelse, at vi nu har det team, der skal gøre det for AGF," siger cheftræneren, der siden sin egen start for tre måneder siden har haft vikarierende assistenttrænere. 
LÆS OGSÅ: AGF-sportschef forventer roligt transfervindue: "Vi har mere end rigeligt"
"Nu skal spillerne lære Rubén at kende og forstå, at vi kommer til at gøre tingene lidt anderledes, end vi gjorde i foråret. Og det er super," slår David Nielsen fast, og fremhæver blandt andet fysik, taktik og udvikling af spillere som sin assistents styrker.
Spanieren selv var også ganske tilfreds med sin første træning i AGF.
"Jeg kendte allerede spillerne fra mine egne analyser, og nu skal jeg bare observere og forstå de første par dage. Det generelle indtryk er dog meget godt," siger Rubén Sellés, der satte sig godt ind i, hvad AGF var for en størrelse, før han takkede ja til jobbet.
"Jeg har meget høje forventninger til holdet og det, vi kan gøre. Jeg mener, vi har de korrekte spillere og et godt miljø, men der skal hårdt arbejde og koncentration til. Så kan holdet også blive rigtig godt."

Rubén Sellés dirigerer Adama Guira.

Rubén Sellés dirigerer Adama Guira.

Kammerat fra CL-klub

Han havde da også en habil insiderkilde i klubben i David Nielsen. De to arbejdede nemlig sammen i norske Strømsgodset i samme konstellation.
"Jeg har et specielt forhold til David, og han var en af hovedårsagerne til, at jeg kom hertil. Vi forstår hinanden godt og arbejder let sammen i det daglige," siger Rubén Sellés, der siden tiden i Norge har været i kontakt med David Nielsen.
Og den kontakt endte lidt efter lidt med at blive job-konkret, da Lyngby blev skiftet ud med AGF, forklarer Nielsen.
LÆS OGSÅ: Klumme: Lad nu være med at gå i panik i vinterpausen!
"Jeg fortæller ham om klubben, men spørger ham ikke engang, om han vil komme. Jeg troede ikke, at der var nogen chance for, at det kunne lade sig gøre. Men pludselig gav han mig en lillefinger, og så tog jeg selvfølgelig hele armen."
1. december blev Sellés tilgang annonceret.
Nielsen troede ikke på, at hans spanske ven ville komme til Aarhus, fordi han havde et godt assistentjob i den aserbaijanske storklub FK Qarabag, der spillede i Champions League.
"Men jeg har forklaret ham, at der ikke er mange steder i Skandinavien som her. Jeg fortæller, at det er en fantastisk klub med gode spillere i trup og på akademi, og det er det, det handler om for ham. Og han kan også godt selv finde ud af at researche. Det er jo det, AGF og Aarhus kan. Tiltrækningskraften er på mange måder svær at beskrive, men det er de samme ting, der gør, at jeg også er her. AGF er attraktiv som klub uanset, hvordan man vender og drejer det," lyder det fra Nielsen, der grinende udtrykker glæde over at få en kapacitet, der for nylig har lavet kampplaner mod Chelsea, til klubben.

"I want the ball here," lød det på spanskklingende engelsk fra Rubén Sellés, der var meget detaljeret i sine instruktioner.

"Challenge!"

Men er et dansk midterholds tiltrækningskraft virkelig så stor, at en spanier vælger det frem for en klub, der er med i det ypperste europæiske fodboldselskab?
Én ting var afgørende for Sellés.
"Challenge! Det vigtigste for mig er udfordringer, og AGF er en fantastisk udfordring. Der var ikke længere nogen i Qarabag for mit vedkommende. Jeg kommer hertil på grund af David, landet, byen og klubben, men især udfordringen," understreger han og fortæller, at godt ved, at han kommer til en klub, der har levet længe i trofætørke.
LÆS OGSÅ: AGF-spiller melder fra til landsholdstur
"Jeg har ikke fået så meget at vide om de problemer, klubben har haft, men jeg kan jo se, at det er en af de største klubber i Danmark. Er man det, så går det ikke, at man i 20 år ikke kæmper med om mesterskabet. Det er for lang tid siden. Det er min holdning, og måske tager jeg fejl, men jeg kommer bare for at vinde," siger han og gør det klart, at han ikke er et sekund i tvivl om, at han kan hjælpe klubben til tops.
"Jeg er ambitiøs og vil altid mere og mere og mere, men først og fremmest skal vi skabe et godt miljø. Kan vi arbejde hårdt og rigtigt hver eneste dag, så får vi en god holdånd, og så kommer resultaterne før eller siden."

Cheftræner i AGF, David Nielsen.

Cheftræner i AGF, David Nielsen.

Fakta om Rubén Sellés:

  • 34 år og fra Spanien
  • Tog UEFA's Pro trænerlicens som 25-årig
  • Uddannet ved universitetet i Valencia med en mastergrad i sport og fysiologi
  • Har arbejdet som akademi- eller assistenttræner i Valencia CF, Villareal, FC Baku, Strømsgodset og FK Qarabag.

Publiceret 04 January 2018 16:00