Det var kun Aron Johannsson, der formåede at score i de to spilleres comeback i Aarhus. Foto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Det var kun Aron Johannsson, der formåede at score i de to spilleres comeback i Aarhus. Foto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Landskamp i Aarhus:

Aron og Vibe gjorde comeback

To tidligere AGF’er vendte i sidste uge for en stund tilbage til NRGi Park

Af
Af Kasper Heide Lund

Da det danske fodboldlandshold onsdag aften slog USA 3-2 i en venskabskamp i Aarhus, betød det samtidig også et gensyn for de aarhusianske fodboldfans med to tidligere AGF'ere, der ikke længere er at finde i dansk fodbold.
Angriberne, Aron Johannsson og Lasse Vibe, var nemlig for en stund tilbage på grønsværen i Aarhus for henholdsvis USA og Danmark.

Målrigt comeback

For amerikansk-islandske Aron Johannsson var det et meget glædeligt gensyn med et stadion og en by, der for alvor satte gang i hans karriere - et gensyn der samtidig også blev målfyldt.
“Det var fantastisk at være tilbage. Jeg elsker byen, og jeg meget glad for at være tilbage. Det kunne man også se ved, at jeg scorede et mål,” lød fra ham efter kampen med henvisning til, at han scorede USA's andet mål i kampen.
I minutterne op til opgøret hyldede flere af de godt 10.000 tilskuere på stadion Aron Johannsson - noget der gjorde indtryk på den 24-årige angriber.
”Jeg var meget glad for det - det var en stor ære. Forhåbentlig bliver de ved med at huske mig, også i fremtiden.”
Amerikanerne tabte som bekendt kampen i Aarhus. Det var da også med til at slå lidt skår i gensynsglæden.
“Jeg var meget opsat på at score, men desværre så gav det mål, jeg scorede, os ingenting med herfra.”
Men selvom AZ Alkmaar-angriberen forlader Aarhus lidt skuffet, så ændrer det ikke ved hans store tilhørsforhold til byen.
“Jeg har mange gode minder herfra, og det var også her min karriere blev sparket i gang. Forhåbentlig kommer jeg tilbage hertil en gang i fremtiden.”
Og han vil da ikke afvise, at det atter kan blive som AGF'er.
”Man skal aldrig sige aldrig. Hvis jeg kommer tilbage til Danmark, så bliver det til Aarhus. Det er helt sikkert.”

Aron Johannsson snød Daniel Wass og resten af det danske forsvar, da han midtvejs i anden halvleg bragte USA foran. Foto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Aron Johannsson snød Daniel Wass og resten af det danske forsvar, da han midtvejs i anden halvleg bragte USA foran. Foto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Vibe var tilbage

Foran både sine forældre, sin kone og sine børn kunne Lasse Vibe for første i seks år løbe ind på NRGi Park for hjemmeholdet. Selvom det kun var for enkelt aften, så betød det alligevel meget for ham.
“Det var fedt. Jeg har ikke spillet så mange kampe her, eftersom jeg altid sad på tribunen. Men jeg har stået her som bolddreng og kommet her mange gange, så det var en speciel oplevelse,” forklarer han.
Den 28-årige landsholdsspiller fik kun to kampe i sin tid i AGF, inden han søgte videre i karrieren - en karriere der nu har bragt ham til svenske IFK Göteborg. Her har masser af mål gjort Lasse Vibe til et varmt transferemne i flere klubber i Europa.
Alligevel så kan hans fremtid også sagtens byde på et mere permanent comeback i Aarhus.
“Det kunne jeg da sagtens forestille mig en gang ude i fremtiden. Det er dog ikke lige det, der ligger første for, men det er klart, det er fin mulighed. Så må vi se, om AGF også synes, det er fin mulighed til den tid,” siger han.

Lasse Vibe og hattrick-helten, Nicklas Bendtner. Foto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Lasse Vibe og hattrick-helten, Nicklas Bendtner. Foto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Publiceret 26 March 2015 17:00