Foto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Foto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Wieghorst:

“Vi skal gøre os fortjent til point”

Indstillingen skal være på plads, hvis AGF skal rykke op, fastslår AGF’s træner

Af
Af Kasper Heide Lund

Forårets første hjemmekamp for AGF blev til en ny hjemmebaneskuffelse, efter Morten Wieghorsts tropper måtte nøjes med et enkelt point mod Skive.
Især første halvleg var en sløj omgang fra AGF-spillernes side, hvor de, udover at komme bagud 0-2, reelt ikke formåede at spille sig frem til en eneste stor chance.
“Det positive var, at vi reddede point i land efter en skidt første halvleg. Vi blev sendt til pause med en pibekoncert, og det var helt på sin plads,” siger AGF-træner, Morten Wieghorst.

Vigtig reminder

Selvom holdet efter pausen formåede at hente Skives to-måls forspring og sikre et uafgjort resultat, så var AGF-træneren alligevel alt andet end tilfreds med præstationen
“Jeg må selvfølgelig kigge på mig selv og se på, om der er noget, jeg kan gøre anderledes. Vi må have snakket om, at vi selvfølgelig ikke kan spille på den måde, og det ved spillerne også godt. Det er reminder til os alle om, at vi får ikke noget foræret, og vi skal gøre os fortjent til point.”

Misset mulighed

Med en sejr kunne AGF for anden runde i træk have hentet på point på sin værste oprykningskonkurrent, Lyngby, efter sjællænderne torsdag kun fik uafgjort i Vejle. Derfor var det også ekstra bittert, at byens hold snublede på hjemmebane.
“Det er svært at sige, hvorfor vi som hold ikke kommer i gang i sådan en kamp her. Vi havde ellers en gylden mulighed for at hente ind på Lyngby, så det er underligt, vi ikke er mere tændte fra start,” lød det fra Kim Aabech, der scorede det ene af AGF's mål, efter kampen.

For dårlige i Aarhus

Søndagens resultat betyder AGF forsat ligger nummer tre i 1. division, men det betyder samtidig også, at aarhusianerne stadig kun står noteret for tre hjemmesejre i sæsonen. Den statistik skal der ændres på, hvis AGF skal gøre sig forhåbninger om igen at spille med i Superligaen, fastslår Wieghorst.
”Vores hjemmebane-statistik er dårlig, og hvis vi skal opfylde vores ambition for sæsonen, så skal den blive bedre. Ude er vi det bedste hold sammen med Viborg, men vi skal blive bedre på hjemmebane og spille med en større ro og passion.”
Blandt spillerne er der da også kun undren tilovers for, at de ikke præsterer bedre på eget græs.
“Banen er jo bedre end mange af de andre steder, så det burde jo være her, vi hentede tre point hver gang. Men det kan godt være, det sidder lidt i folk, at der er pres på fra fansene,“ siger Kim Aabech.
Alligevel mener offensivspilleren, at spillerne har vist, at de er opgaven voksen.
“Det er klart, hjemmebanen skal gerne blive vores fort, og folk skal frygte os her. Hvis vi spiller som i anden halvleg hver gang, så er der ikke mange hold, der kommer til Aarhus og får point,” fastslår han til sidst.

Publiceret 22 March 2015 21:00