Lisa Kjær Gjessing deltog i 57 kilo klassen i den kategori, hvor deltagerne har fået amputeret armen under albuen.

Lisa Kjær Gjessing deltog i 57 kilo klassen i den kategori, hvor deltagerne har fået amputeret armen under albuen.

Risskov Taekwondo Klub vandt guld ved VM i handicap-taekwondo

34-årige Lisa Kjær Gjessing fra Risskov Taek-wondo klub blev lørdag verdensmester ved handicap VM 2013 i Lausanne i Schweiz

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

“Det er en rigtig fed fornemmelse.”
Så kort kan det siges, når man er nykåret verdensmester i handicap-taekwondo.
34-årige Lisa Kjær Gjessing fra Risskov Taekwondo Klub snuppede lørdag ved VM i handicap taekwondo i Lausanne i Schweiz guldmedaljen foran sin russiske rival i finalen med 4-1, efter at have besejret først en tyrkisk modstander med 5-1 og dernæst en modstander fra Aserbajdsjan med 4-1.

Første danske VM guld i handicap taekwondo

“Der har været meget interesse for min deltagelse ved para-vm, og inden den første kamp var jeg en smule nervøs,” fortæller Lisa, der forberedte sig til kampene ved blandt andet at studere sine modstandere på YouTube.
Det er første gang, Danmark stiller op ved handicap VM i Taekwondo, men det er ikke første gang, Lisa, der har været vild med taekwondo i mere end 20 år, deltager i internationale mesterskaber.
Hun har nemlig tidligere været fast inventar på kamp-landsholdet og deltaget ved flere slutrunder, blandt andet VM i Korea og Tyskland, men indstillede karrieren i 2005 for at hellige sig familien og karrieren som statsanklager.

Ramt af kræft

For fire år siden blev Lisa ramt af kræft, og fik sidste forår amputeret sin venstre underarm.
Efter operationen besluttede hun at genoptage træningen i sin favorit sport - nu som handicapudøver - og har siden trænet i Elitecenter Vest på Aarhus Stadion og i Risskov Taekwondo Klub, hvor hun nu træner dagligt under sin tidligere træner, Bjarne Johansen.
I november, kun syv måneder efter hun fik underarmen amputeret, blev hun dansk mester.

null

Publiceret 11 June 2013 09:00