Et helt nyt elitehold er på vej i IF Lyseng Håndbold.

Et helt nyt elitehold er på vej i IF Lyseng Håndbold.

Ny elite håndboldklub på vej i Aarhus

IF Lyseng Håndbold er netop i gang med at starte et helt nyt elitehold op

Hvis man vil være elitehåndboldspiller i Aarhus, er man som pige mere eller mindre nødt til at tage til nordbyen.
Det er der nu en flok forældre, der vil lave om på. Derfor har IF Lyseng Håndbold besluttet, at der skal laves et elitehold for pigerne i årgang 1995-1996.
Én af frontfigurerne i det nye håndbold-projekt i sydbyen er næstformand for klubben, Anja Monin.
"Vi dækker jo et stort område herude. Idéen om et elitehold har vi haft længe, men for tre uger siden blev vi enige om, at nu gør vi det, så vi har løbet stærkt. Vi har sendt nogle indbydelser ud til forskellige piger, men der er ikke nogen, der sagt endeligt ja endnu," fortæller Anja Monin.

Nyere end nyt

Alt omkring det nye elitehold i sydbyen er så nyt, at der stadig er mange ting, der ikke er truffet endelige afgørelser om endnu. Det er blandt andet holdet navn og træner-teamet.
"Vi har nogle rigtig dygtige trænere i søgelyset, men jeg kan ikke komme ud med nogle navne endnu," siger Anja, der dog gerne vil love de kommende håndbold-piger i Lyseng, at der kommer til at være træner, assistenttræner, holderleder og fysioterapeut omkring holdet.
Pigerne kommer til at træne tre gange om ugen, og den første "åbent-hus-træning" er tirsdag 29. marts klokken 18.45-20. Efter træningen vil der være orienteringsmøde for spillere og forældre, hvor trænerteamet, spillerkontrakter og andre praktiske informationer vil være på programmet.

Ingen løn

Selv om der bliver lavet kontrakter med nogle af spillerne, handler det dog ikke om løn.
"Vi har tænkt det som om, at spillerne forpligter sig til klubben, og så giver vi et eller andet til gengæld. Det kunne for eksempel være biografbilletter, hvis de har vundet et vist antal kampe," siger Anja Monin.
For at holdet kan blive en realitet, skal pigerne kvalificere sig til eliterækken, og det sker i august og september via kvalifikationskampe, så holdet skal helst være på plads, inden sommerferien.

Alle velkomne

Men skulle der dukke talentfulde spillere op efter sommerferien, er de også mere end velkomne, fortæller Anja Monin.
Holdet træner fra 29. marts og frem til juni.
Indtil videre er det kun et elitehold for piger, klubben forsøger at få op at stå.
"Vi kunne godt tænke os, at vi også fik et "bobler-hold" til eliteholdet. Og det ville være rigtig dejligt, hvis vi næste år også kunne få et drengehold op at stå. Vi tror i hvert fald fuldt ud på vores projekt," siger Anja Monin.

Publiceret 18 March 2011 14:30