Brugerne kan igen boltre sig i vandet i Tilst Skoles svømmehal.

Brugerne kan igen boltre sig i vandet i Tilst Skoles svømmehal.

Nu kan der svømmes igen

Tilst Skoles svømmehal genåbnede i sidste uge efter længere tid lukning

Af
Af Hanne Vammen

Nu kan der til brugernes store glæde igen svømmes både bryst-, rygsvømning og crawl i Tilst Skoles Svømmehal. I den forgangne uge genåbnede hallen efter at have været lukket siden maj måned sidste år.
Udover eleverne på Tilst Skole er blandt andet Skjoldhøjskolen og flere foreninger som TST, Idealistisk Ungdomsforening og Bispehavens Børne- og Ungdomsforening brugere af svømmehallen.
I sommeren 2009 blev vandbehandlingsanlægget skiftet ud, og omklædningsfaciliteter og sauna renoveret. Men, hvad der skulle have været til glæde for brugerne, blev til en stopklods for svømningen.

Filter sagde stop

Udligningstanken, som suger det vand, der bliver i overskud i svømmebassinet, når svømmerne hopper i vandet, fik en ny membran baseret på cement uden på betonen.
Men membranen gik i opløsning, og cementpartikler fik svømmehallens filter til at pakke til. Og i slutningen af maj i år blev problemerne så store, at svømmehallen måtte lukkes, fortæller ingeniør Ole Søgaard fra Børn og Unges bygningsafdeling, Århus Kommune.
Hvem, der havde ansvaret for problemere - den, der havde smurt membranen på, eller den, der havde leveret produktet - skulle afklares, og det blev til en syns- og skønssag, der endnu ikke er afsluttet.
Men nu har Århus Kommune lagt penge ud til fliser til beklædning af udligningstanken, ligesom membranen er blevet skiftet ud, og indgrebet har ført til en genåbning af svømmehallen.
"Det har kostet ca. en million kroner, og så må vi, om vi får alle eller en del af pengene tilbage", siger Ole Søgaard.

I gang igen

På Tilst Skole er administrativ leder Jørgen Agger glad for løsningen, der betyder, at eleverne igen kan få svømmeundervisning i stedet for de udendørs aktiviteter, de i lukningsperioden har været henvist til.
Også Mike Hiltmar, der er formand for TST's svømmeafdeling, er tilpas med genåbningen.
"Vi starter svømningen 8. januar, idet vi ikke kan nå at få sendt besked rundt til vores medlemmer inden", fortæller han.
TST's svømmeafdeling har under lukningen ikke haft svømning. Afdelingens konkurrencehold har dog haft træning i samarbejde med IHF i Hasle.

Publiceret 04 December 2010 15:00