Hasse Lander, Finn Grabowski, Erik Fisker, Aase Andersson og Erik Djernes på vej ud på Brabrand Sø.

Hasse Lander, Finn Grabowski, Erik Fisker, Aase Andersson og Erik Djernes på vej ud på Brabrand Sø.

Roning giver sammenhold for seniorer

Sero, der er en afdeling under Roklubben ARA, er blevet så populær, at der er venteliste

Af
Af Hanne Vammen

Klokken er ni tirsdag formiddag, og i klubhuset på Braband Rostadion er der hektisk aktivitet.

Ind ad døren myldrer det med medlemmer af Roklubben ARA's seniorafdeling Sero, der enten har været ude at ro på Brabrand Sø eller skal en tur ud på søen, når den fælles morgenkaffe er drukket, og rundstykkerne spist.

"Vi skiftes til at have kaffevagt", fortæller 74-årige Inger Olesen, der er formand for afdelingen, som tæller 50 medlemmer i alderen 60 til 90 år.

Og der kunne sagtens være flere. I øjebliket står 19 på venteliste til afdelingen.

Snakken går

Inger Olesen meldte sig ind i Sero, da hun i 2000 gik på pension efter et arbejdsliv som farmaceut på Svaneapoteket.

"Jeg har en bror og svigerinde, der bor ved Furresøen. Når jeg besøger dem, skal vi altid ud at ro, og de opfordrede mig til at melde mig ind i en roklub", beretter hun.

Og Inger Olesen har ikke fortrudt, at hun fulgte opfordringen.

"Vi har et godt sammenhold. Det er også derfor, at der kommer så mange til tirsdagsroningen", forklarer hun.

Mens Inger Olesen fortæller, går snakken ved bordene. Der bliver talt om udflugter, børnebørn og biografture - livet i det hele taget.

Tove Nielsen var for 17 år siden med til at starte seniorafdelingen.

Tove Nielsen var for 17 år siden med til at starte seniorafdelingen.

Giver velvære

Ét af medlemmerne er 65-årige Aase Møller. Hun arbejder hos elselskabet Brabrand Net, men tirsdag formiddag er hun i roklubben, inden hun tager på job.

"Jeg har roet i tre år. Jeg har altid svømmet og elsker vand, og jeg kan godt lide at komme ud på søen. Bagefter har man det simpelthen så dejligt. Og du kan sagtens være med, selv om du har en høj alder", siger hun.

Afdelingen har en instruktør, som nye medlemmer bliver tilknyttet, og eneste krav er, at medlemmerne kan bestå den årlige svømmeprøve. De skal kunne svømme 300 meter, 50 meter mellem to årer og tage redningsvest på i vandet.

"Vi har et godt sammenhold. Det er også derfor, at der kommer så mange til tirsdagsroningen", fortæller formand Inger Olesen.

Har roet 7500 kilometer

Det er 17 år siden, seniorroningen startede.

Initiativtageren var 73-åige Tove Nielsen, der dengang arbejdede som beskæftigelsesvejleder på Lokalcenter Brabrand.

"Der var et møde, hvor brugerne blev spurgt om, hvad de kunne tænke sig af aktiviteter, og én sagde: Hvad med roning Og da jeg var roer, spurgte lederen, om jeg ikke kunne finde ud af, om det kunne lade sig gøre at få et tilbud i gang", beretter hun.

Der blev etableret et samarbejde med roklubben, og med årene blev der oprettet en egentlig seniorafdeling under ARA. 10 seniorer var med fra start, men siden er medlemmerne strømmet til, og sidste år roede afdelingen hele 7500 kilometer.


Aase Møller har roet i tre år.

Aase Møller har roet i tre år.

Sponsorpenge til båd

Sero har søgt og fået sponsorpenge til en ny båd, som er bestilt hos Grejsdalens Inriggerværft. Tuborgfondet har givet 25.000 kroner, Sydbank 10.000 kroner og Velux Fonden 170.000 kroner. I forvejen har afdelingen fire både.

Publiceret 01 October 2010 06:00