Det nye klubhus er udstyret med kraftig isolering, jordvarme og solceller.

Det nye klubhus er udstyret med kraftig isolering, jordvarme og solceller.

Klubhus i energiklasse 1

Rostadion har gennemgået tiltrængt renovering

Af
Af Hanne Vammen

Brabrand Rostadion har gennemgået en hårdt tiltrængt renovering, og i sidste uge kunne rådmand for Kultur og Borgerservice, Marc Perera Christensen (K), indvie et nyt klubhus, der som det første i Århus er bygget som et energiklasse 1-byggeri.

Brabrand Rostadion, der blev etableret i 1952 på Vandværksvej, har de seneste år været plaget af gentagne oversvømmelser med vandskader og råd- og svampeangreb til følge. Samtidig var de tidligere faciliteter nedslidte og trængte til en kærlig hånd.

I januar gik Sport & Fritid i gang med moderniseringen i samarbejde med arkitektfirmaet C.F. Møller og ingeniørfirmaet Søren Jensen. Resultatet er et klubhus udstyret med kraftig isolering, jordvarme og solceller.

"Det betyder, at vi kan se frem til en halvering af det årlige energiforbrug", fortæller Marc Perera Christensen.

Dommertårn og anløbsbro

I løbet af det sidste års tid, hvor byggeriet har stået på, er der sket gennemgribende forandringer både på land og på vand.

Udover klubhuset, der er renoveret, er anlægget på landsiden blevet udstyret med et nyt dommertårn. Langs søbredden mellem klubhuset og dommertårnet er en ny anløbsbro blevet etableret, og på vandet er selve baneanlægget blevet renoveret.

Moderniseringen af Brabrand Rostadion, der efter planen næste år skal lægge vand til Danmarksmesterskaberne i roning, har kostet 8,5 millioner kroner samt ekstra ca. 180.000 kroner til baneanlægget i søen.

null

Publiceret 01 October 2010 07:30