NRGi Park skal næste sommer danne rammen om EM-finalen i fodbold for U21-landshold.

NRGi Park skal næste sommer danne rammen om EM-finalen i fodbold for U21-landshold.

Århus skal lægge stadion til EM-finalen i fodbold

Næste års europamesterskaber i fodbold for U21-landshold slutter med finale på NRGi Park

Af
Af Jeppe Revsbech

Så er det sikkert og vist: Smilets By skal næste sommer lægge stadion til EM-finalen i fodbold for U21-landshold.

Den 25. juni danner NRGi Park således rammen om den afgørende duel i europamesterskaberne, som finder sted fra fra 11. til 25. juni med åbningskamp i Aalborg, semifinaler i Viborg og Herning - og forhåbentlig det danske landshold med hele vejen.

"Det er dejligt at få helt på plads, at finalen spilles i Århus. EM er en
glimrende mulighed for Århus for at opnå en massiv eksponering af byen både nationalt og internationalt gennem den omfattende tv- og pressedækning, og værtskabet for slutrunden markerer endnu engang Århus som en attraktiv sportsby. Vi kan nu med forventning se frem til den hidtil største idrætsbegivenhed nogensinde i Århus til næste sommer," siger kulturrådmand, Marc Perera Christensen (K), i kølvandet på udnævnelsen.

Fantastisk gave

Også projektleder for U21 EM i Århus, Peter Vestergaard, er svært godt tilfreds med bekræftelsen af den jyske hovedstad som finaleby.

"Vi har alle, også i UEFA og DBU, hele tiden arbejdet med Århus som
finaleby, men UEFA ønskede at gennemgå stadionombygningen i Århus en ekstra gang, før de gav endeligt grønt lys. Det er dejligt, at det nu er en realitet, for det er en fantastisk gave for byen at huse finalen i en så stor turnering," fastslår Peter Vestergaard.
Den seneste U21-slutrunde i Sverige i 2009 blev set af knapt 100 millioner tv-seere i 45 lande, og TV2 sender alle Danmarks kampe, semifinaler og finalen direkte, mens de øvrige kampe vises på TV2 sport.

Publiceret 20 September 2010 15:16