Niklas Nybro Sørensen lærte meget af sit ophold i USA.

Niklas Nybro Sørensen lærte meget af sit ophold i USA.

Århusianske udspringere i selskab med amerikanske mestre

AGF Udspring har været på tur til USA og flyttet niveauet væsentligt op

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

udspring AGF Udspring har i løbet af sommeren haft seks springere med i USA på træningslejr for at højne niveauet. Her er omgivelserne noget helt andet, end de er vant til i det lille, runde springbassin i Lyseng Svømmebad.
Fra at træne 10 timer om ugen trænede de mellem seks og otte timer om dagen og samtidig fik de lov til at springe med nogle af amerikanerne, som blandt andet har OL i 2012 som mål.
På kanten var springernes egne trænere fra Danmark, Yakov Munkebo og Dennis Nybro Sørensen, men derudover var Dr. Jeff Huber, der har haft springere med ved de seneste tre olympiske lege, også på kanten.
"De fik rigtig meget ros af Huber. Han synes, vores udspringere er meget talentfulde, disciplineret og gode til at følge de instrukser han gav," fortæller Yakov Munkebo.

Fem af de seks udspringere, der var med i USA på træningslejr, fra venstre: Avital Baron Larsen, Daniel Nybro Sørensen, Isabel Wang, Niklas Nybro Sørensen og Ane Naur.

Fem af de seks udspringere, der var med i USA på træningslejr, fra venstre: Avital Baron Larsen, Daniel Nybro Sørensen, Isabel Wang, Niklas Nybro Sørensen og Ane Naur.

Meget luksuriøst

13-årige Niklas Nybro Sørensen er yderst begejstret for de to uger i Bloomington, Indiana.
"Det var meget, meget luksuriøst i USA, og vipperne var langt bedre, end vi er vant til herhjemme. Der var en helt anden kultur, og jeg har fået rigtig meget ud af opholdet," fortæller det 13-årige talent.
Sammen med de andre fik han lært en masse nye spring, hvilket i sig selv er vanskeligt, og samtidig fik han også en helt ny teknik.
"Huber er utrolig klog i forhold til udspring, og jeg lærte en masse af ham."

Daniel Nybro Sørensen og Ane Naur i vigør på vipperne i USA.

Daniel Nybro Sørensen og Ane Naur i vigør på vipperne i USA.

Ambitiøse planer

Sammen med Dennis Nybro Sørensen har Yakov Munkebo store planer med Niklas og de øvrige udspringere i fremtiden. USA-turen skal være med til at skubbe dem i den rigtige retning på vej mod internationale udsprings-højder.
"Vi vil forsøge at få udspringerne med til OL i 2016 - vi vil prøve at bryde statistikken og lade Danmark være repræsenteret ved et OL for første gang i mange år. Samtidig vil vi forsøge at gøre Niklas så god, at han kan være med til EM for juniorer næste år og VM i 2012," siger Yakov Munkebo og fortsætter:
"Før USA-turen var de gået fra A til P, nu er de kommet fra A til S, og for at de kan komme med til et OL, skal de gå hele vejen til Z."
Og trænerne har planer om, at de vandglade sportsudøvere også skal til staterne næste år.

Publiceret 12 September 2010 06:00