Århus vil være vært for VM

Århus stiler med internationalt stævne i weekenden mod at blive vært for VM i samtlige olympiske bådklasser i 2014

Af
Af Hanne Vammen

Når sportens rådmand Marc Perera Christensen (K) i morgen fredag klokken 13 åbner VM i 5O5, er det niende gang siden år 2000, at Århusbugten danner rammerne om en international kapsejllads.
– og der er flere på vej.
Det er resultatet af en målrettet satsning, der skal føre frem til, at Århus bliver vært for VM i samtlige olympiske bådklasser i 2014. Århusbugten giver unikke muligheder for sejlsport. Derfor har det kommunale Sport Aarhus Events valgt målrettet at satse på at tiltrække internationale sejlsportevents.

"Århusbugten er en arena uden sidestykke. Bugten er i stand til at udfordre selv de bedste sejlere i verden, og der er altid garanti for spænding," siger rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen.
Frem til 5. august er Århus vært for SAP 5O5 Worlds Championship. Et af de VM, som er kommet til Århus efter, at de fem århusianske sejlklubber er gået sammen i eventorganistationen Sailing Aarhus, der støttes af det kommunale Sport Aarhus Events.

"Målet er klart, og kursen er lagt. Århus skal i 2014 være vært for verdens største sejlsportsbegivenhed - ISAF Sailing World Championship," siger direktør for Sailing Aarhus Thomas Capitani.

ISAF Sailing World Championship er VM for samtlige olympiske bådklasser og samtidig det vigtigste kvalifikationsstævne til OL i Rio i 2016. Kommunens officielle bud på ISAF Sailing World Championship afleveres i dette efterår.


Publiceret 30 July 2010 14:30