Skolelærer Birger Frederiksen fra Hjortshøj og praktiserende læge Lene Agersnap fra Them tanker depoterne op hos Defcos produktionschef Ronni Nielsen, inden turen går til Paris på cykel.
Foto: Jonas Vestfalen

Skolelærer Birger Frederiksen fra Hjortshøj og praktiserende læge Lene Agersnap fra Them tanker depoterne op hos Defcos produktionschef Ronni Nielsen, inden turen går til Paris på cykel. Foto: Jonas Vestfalen

Pålæg og pedaler på vej mod Paris

Team Rynkeby gik i depot hos Defco i Århus for at få lidt at spise, inden cykelrytterne satte kurs mod byernes by for at samle penge ind til Børnecancerfonden

Af
Af Jeppe Rafn

Fredag eftermiddag var Helsingforsgade i Århus Nord omdannet til noget, der lignede et stort cykelløb. Team Rynkebys trimmede cykelryttere og nyvaskede servicebiler gæstede pålægsvirksomheden Defco, der er ydelsessponsor for holdet.
Defco sørger for, at teamet får pålæg med på turen fra Århus til Paris. En strækning på over 1200 km, som kræver masser af energi.
Team Rynkeby Århus-holdet har politidirektør Jørgen Ilum, 61, som "holdkaptajn." Han har trænet ca. 3300 km på landevejene i år og er klar til udfordringen.
"Hvis jeg ikke får ondt i bagdelen, så kommer jeg til Paris," sagde politidirektøren med et stort smil og snuppede en sandwich.
Flere af deltagernes familier - herunder Jørgen Ilums hustru Bente - rejser til Paris for at tage imod cykelkortegen.

Foto: Jonas Vestfalen

Foto: Jonas Vestfalen

Roastbeef og rullepølse

Opholdet hos Defco blev også brugt til at få fyldt kølevognen op med pålæg.
"Vi bakker gerne op om sådan en idé. Det er imponerende, at holdet bruger så mange ressourcer på projektet. Og formålet med at de indsamlede penge går til Børnecancerfonden, gør kun arrangementet endnu mere relevant at deltage i," sagde salgsdirektør Michael Guldin fra Defco.
Sidste år indkørte Team Rynkeby fordelt på flere regionale hold lidt over tre millioner kroner til Børnecancerfonden.
Der er afgang fra Århus lørdag morgen kl. 6 og forventet ankomst i Paris en uge senere, hvor cykelryttere skal se Tour de France cykelrytterne drøne op og ned ad Champs-Élysées.

Foto: Jonas Vestfalen

Foto: Jonas Vestfalen

Publiceret 16 July 2010 17:00